Bokrecension: Dubbelbokat av Sophie Kinsella

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Dubbelbokat”
Originalets titel: “Sleeping arrangements”
Författare: Sophie Kinsella som Madeleine Wickham
Antal sidor: 272
Förlag: Damm förlag
CopyrightÄr: 2001

Baksidetext

Chloe behöver verkligen semester. Hon Àr sÄ trött pÄ att sy bröllopsklÀnningar och hennes man Àr deprimerad efter neddragningar pÄ jobbet. DÄ lÄnar hennes vÀn Gerard ut sitt sommarhus i Spanien. Perfekt!

Hugh Àr olycklig. Hans fru Àgnar sig Ät shopping och renovering och han fÄr arbeta hÄrt för att ha rÄd med allt. Han har nÀstan aldrig tid att umgÄs med sina barn och kÀnner dem inte alls. SÄdan tur att hans vÀn Gerard har erbjudit dem att lÄna ett hus i Spanien sÄ att han kan vila ut.

BÄda familjerna anlÀnder till sommarhuset och fÄr en chock. Gerard har dubbelbokat dem. BesvÀrat försöker de komma överens, men spÀnningarna stiger i vÀrmböljan. Vem fÄr ihop det med vem och vilka har ett förflutet tillsammans?

Mitt omdöme

Den hĂ€r boken föll mig i smaken! Wickham har ett sĂ„dant mĂ„lande sprĂ„k att jag lyckas leva mig in i historien sĂ„ till den milda grad att jag nĂ€rapĂ„ blir förvĂ„nad nĂ€r jag tittar upp och inser att jag inte alls ligger och steker vid en pool i Spanien


KaraktÀrerna kÀnns sÀllsynt Àkta och bidrar till kÀnslan av att man faktiskt Àr med och ser historien utspela sig mitt framför ögonen pÄ en.

Budskapet Ă€r tĂ€nkvĂ€rt och handlingen gĂ„r hela tiden framĂ„t, men Ă€ndĂ„ kĂ€nns det som att det fattas nĂ„got – det dĂ€r lilla extra. Slutbetyget blir en stark 3:a.

Betyg: 3/5

InlÀgg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇