Bokrecension: Du äger! av Mia Törnblom

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Du äger! En intressant bok med många bra övningar. Jag har inte ägnat övningarna så mycket tid som de krävs men jag har tänkt göra dem lite mer ingående senare. Nu har jag mer läst igenom boken och fått en väldigt bra uppfattning om bokens budskap och vart författaren vill komma med sina övningar.

Något jag märkte efter att jag läst boken var allt negativt tänkande.
Speciellt bland kompisarna.

I vissa samtal fanns det inte ens något positivt och om man har så många negativa tankar inom sig kan man inte ha mycket till självkänsla. Jag provade att snacka “positivt” med några vänner och de blev helt galet förbannade på mig. Ganska kul experiment.

Men detta är en bok man ska jobba själv med helst, och det räcker inte att bara läsa igenom den och så har man världens bästa självkänsla. Man får vara beredd att ägna den mer tid än så. Det finns många övningar.

Bland annat att man ska vända negativa tankar till positiva, bli medveten om sina drömmar, hitta sina åsikter och värderingar, hantera ilska, förstå sig på sin rädsla, svartsjuka, lära sig förlåta sig själv och andra, kunna respektera och förstå den som har sorg, kunna sätta upp mål och uppnå dem och allt är ett litet steg närmare bättre självkänsla.

Jag tycker faktiskt att varje tonåring borde bära runt på Du äger! det skulle vara väldigt nyttigt.

Jag tänker absolut se till så att mina vänner läser den, de har en vana att stänga av öronen så fort jag uttalar ordet bok men om jag gömmer den i deras väskor borde det allt fungera, gör gärna samma sak.

Boken är annars väldigt lättläst och dessutom rolig och läsa, som tur är.

Inlägg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇