Bokrecension: Dotter saknad av Anna Jansson

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Dotter saknad
Författare: Anna Jansson
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1309-699-5
Serie: Bergslagens blÄ #1
Antal sidor: 375

Första meningen

“Det var lĂ„ngfredag.”

Handling: Vera Bark flyr hals över huvud frĂ„n sin möhippa i det lilla samhĂ€llet Hampetorp utanför Örebro.

I fem Ärs tid vandrar sedan hennes far, kriminalinspektör Kristoffer Bark, lÀngst HjÀlmarens strand, mil efter mil, i sökandet efter sin dotter. Man befarar att hon drunknat. Ovissheten tÀr pÄ honom och pÄ Veras mor som Àr pÄ vÀg att gÄ under i sin förtvivlan.

Tre Är efter Veras möhippa försvinner en undersköterska frÄn samma plats. Utredningen lÀggs ner ocksÄ i detta fall, men Kristoffer Bark fÄr den öppnad igen som ett cold case. Den saknade kvinnan pÄminner pÄ mÄnga sÀtt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband Àn han först annat. 

Kommentar

Jag har Ă€nnu inte lĂ€st Anna Janssons serie om Maria Wern, en serie jag varit nyfiken pĂ„ lĂ€nge. “Dotter saknad” Ă€r den första delen i deckarserien författaren valt att kalla Bergslagen BlĂ„.

Det Àr en spÀnnande, mörk och stundtals Àven en obehaglig  bok. Man kan riktigt kÀnna Kristoffers sorg efter dottern och hans maniska sÀtt i sitt ökande för att fÄ svar pÄ vad det var som hÀnde henne. Att förlora ett barn mÄste vara varje förÀlders vÀrsta mardröm.

Det Àr inte svÄrt att inte lida med Kristoffer i hans sökande efter den försvunna dottern. Han Àr helt och hÄllet besatt att ta reda pÄ vad som hÀnde dottern. Författaren lÀgger ut smÄ ledtrÄdar genom berÀttelsen som fÄr mig att tro att jag har klurat ut det och fatta misstankar mot den ena och den andra.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇