Bokrecension: Dockfabriken av Karlin & Schwartz

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Dockfabriken
Författare: Lena Karlin & Åsa Schwartz
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1310-205-4
Antal sidor: 393

Handling

Den framstÄende robotforskaren Heinrich Becker och hans banbrytande uppfinning, roboten Adam, kidnappas. SÀkerhetspolisen Alex Lindhage utreder fallet. Vid ett förhör med forskarkollegan Clara inser han att hennes relation till Heinrich Àr starkt prÀglad av konkurrens, och han misstÀnker att hon döljer nÄgot. 

Med hjÀlp av Heinrichs fru Nora försöker Alex förstÄ vilka som kan ligga bakom kidnappningen, men antalet misstÀnkta stiger för varje dag.

Vad arbetade Heinrich egentligen med?

NÀr Alex lÀgger samman bitarna framtrÀder en bild av den framgÄngsrike forskaren som Àr mer chockerande Àn han nÄgonsin kunnat ana. 

Mitt omdöme

Den hÀr boken dök upp som en överraskning frÄn förlaget. Den fÄngade mitt intresse pÄ en gÄng. Inte minst dÄ jag nyligen plöjt tv-serien Westworld, och den Àr ju inne lite pÄ samma spÄr som Dockfabriken.

Westworld kan jag meddela att jag gillade första sÀsongen och typ halva sen kÀnde jag att det spÄrade ut, och sÄ Àr jag förvirrad deluxe fortfarande av alla svÀngar men Ben Barnes var trevlig att vila ögonen pÄ.

Det hĂ€r med artificiell intelligens och robotar Ă€r bĂ„de skrĂ€mmande och vĂ€ldigt intressant. Förutom att handla om vetenskap, robotar och teknik vĂ€cker Dockfabriken Ă€ven tankar och mĂ„nga frĂ„gestĂ€llningar om etik och moral, den vĂ€cker mĂ„nga tankar helt enkelt. 

Det Àr en otroligt spÀnnande och intressant bok, den hav Àven sina sorgliga stunder utan att avslöja för mycket.

BerÀttelsen kÀnns otroligt verklighetstrogen, glömde nÀstan bort ett tag att jag lÀste fiktion. Vem vet detta kanske Àr vÄr framtid, det finns bÄde för och nackdelar med utvecklingen. Det blir mer och mer spÀnnande för varje sida jag lÀser, det kommer en twist som fick mig att tappa hackan.

InlÀgg senast uppdaterat: 2 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇