Bokrecension: Djävulsdoften av Mons Kallentoft

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Titel: Djävulsdoften
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-730-1
Serie: Malin Fors #10
Språk: Svenska
Antal sidor: 349

Handling

Malin Fors fortsätter kampen mot ondskan – nu i Bankok. 

Kriminalinspektör Malin Fors har lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bankok. En stad fylld at dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död. 

Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig igenom kvällar och nätter, och allt snabbare närmar sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bankok.

Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt.

Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer? 

Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd. 

Mitt omdöme

Jag har nog aldrig gett en serie såhär många chanser, jag envisas med att läsa den här serien trots att jag inte gillar den så värst mycket. Jag har slutat att köpa på mig den, läser den istället som e-bok även om jag inte riktigt har accepterat e-böcker så värst. 

Senaste boken fick en 3:a i betyg, tyckte den var en av de bättre i serien men nu är vi tillbaka till att jag tycker att det är riktigt svajigt igen.

“Djävulsdoften” är den tionde boken i serien o Malin Fors. Också den första boken i en ny serie om de fem sinnena, aldrig tar den tydligen slut. Jag tycker nog att det är dags att låta Malin vila och avsluta denna serie men författaren tycks annorlunda.

I den här boken har Malin blivit beordrar att jobba i Bankok för Sveriges ambassad. För att få en timeout och för att förhoppningsvis en gång för alla bli fri sitt alkoholmissbruk. Krävs ju inget större geni att förstå hur detta ska sluta, Malin faller allt djupare och djupare i sitt missbruk.

Hur kan man skicka en missbrukare till andra sidan jordklotet för att bli kvitt sitt missbruk?

Hennes chefer skulle inte ha skickat henne till Bankok utan till en facilitet i Sverige för att bli kvitt sina demoner.

Jag är sååååå trött på Malins privatliv. Det är bara ett enda stort mörker. Jag vill gärna ha lite balans i en bok jag läser mellan det polisiära arbetet och det privata, men här tar det privata problemen över helt.

Missbruket tar för stor plats, det är i stort sett den enda handlingen. Fallet de jobbar på hamnar i glömska. 

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇