Bokrecension: Discokungen av Sara H. Olsson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Discokungen
Författare: Sara H. Olsson
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-364-4
Serie: Tradviken #2
Antal sidor: 270

Handling

I Tradviken bor Tess, en ung kvinna som Àlskar hemorten, trots att de flesta ser den som ett hopplöst bakvatten. En av fÄ som delar hennes varma kÀnslor Àr den jÀmnÄriga sjÀlvutnÀmnda experten pÄ kungligheter, Johannes Aleborn. Kanske, tÀnker Tess, gÄr det att finna kÀrleken Àven i Tradviken.

NÀr Johannes stÀller upp i tv-programmet MiljonfrÄgan fÄr rivalen Linnea plötsligt upp ögonen för honom och Tess förhoppningar om framtiden ser ut att grusas. Som om det inte vore nog stÄr det lilla samhÀllet i vÀgen för den svenskamerikanska miljonÀrsdottern Christas affÀrsintressen.

Tillsammans med den frÄnskilda storstadstjejen Ellen och den folkskygga Birgitta, vinnare av röken Sverige-titeln 1983, mÄste hon samla in en smÀrre förmögenhet för att sÀtta stopp för Christa. Det Àr vinna eller försvinna för Tradviken! 

Mitt omdöme

FortsĂ€ttningen pĂ„ “Sjöbodsblues” som jag tyckte mycket om. Det var trevligt att fĂ„ Ă„tervĂ€nda till Tradviken, en smĂ„stad dĂ€r invĂ„narna inte tycker det hĂ€nder sĂ„ mycket men jag tycker allt att det Ă€r lite action hĂ€r emellanĂ„t.

Det Ă€r smĂ„roligt smĂ„stadsliv vi fĂ„r ta del av, mysigt, jag vill helt enkelt besöka Tradviken. Det Ă€r en bra och hĂ€rlig blanding mellan kĂ€rlek, humor och allvar. Även om det mesta Ă€r förutsĂ€gbart sĂ„ gör det absolut ingenting.

Trevligt att Äterse karaktÀrerna och mÀnniskorna i Tradviken, det kÀnns nÀstan som att möta gamla vÀnner igen. Jag gillar i stort sett alla, de har olika personligheter men de Àr alla fina pÄ sitt vis.

Jag Àr nyfiken pÄ vad det var som hÀnde före detta Fröken Sverige Birgitta, hur det kom sig som det Àr för henne. Förhoppningsvis fÄr man reda pÄ det i kommande bok/böcker. Vissa av karaktÀrerna berör med Àn de andra, men överlag gillar jag dem alla, de kÀnns sÄ genuina.

InlÀgg senast uppdaterat: 1 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇