Bokrecension: Det övergivna landet av John Flanagan

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Det övergivna landet
Författare: John Flanagan
Förlag: B Wahlströms (Tack för e-boken!)
Sidor: 237
Serie: Spejarens lärling #2
Språk: Svenska
Originaltitel: The Burning Bride

Handling från Adlibris

Morgarath håller på att verkställa sina onda planer mot kungadömet. Gilan, Will och Horace skickas ut för att söka bundsförvanter men till deras chock upptäcker de att by efter by är plundrade och övergivna.

Till slut kommer de på att Morgarath ligger bakom illdåden men vad ska han med så många fångar till? Medveten om att kungadömet svävar i fara ger sig Will, Horace och den hemlighetsfulla flickan Evelyn ut på sitt livs farligaste resa.

Kungadömets öde ligger i deras händer, kan de rädda riket eller kommer Morgarath att segra?

Omdöme

Jag älskade verkligen första boken – Gorlans ruiner och hade höga förväntningar på den här boken. Tyvärr så räckte inte boken ända upp men den var ändå otroligt bra & en bok som jag verkligen kan rekommendera!

Det övergivna landet hade inte riktigt det som första boken hade: total spänning rakt igenom.

Istället så var det mer försiktigt och jag själv tyckte att det blev bäst i slutet Då Will & Evanlyn försvann. Men jag ska absolut inte klanka ner på boken! John Flanagan kan verkligen skriva och hans språk är bara wow!

Jag älskar hela världen som han har byggt med alla spejare, riddare, etc. Jag vill bara läsa mer & mer om det!

Karaktärerna gillar jag också väldigt mycket, speciellt Halt. Halt kan vara så rolig ibland utan att han ens vet om det, vilket gör att jag sitter och skrattar tills jag håller på att dö. Hans sarkastiska kommentarer gör hela boken, kan man säga.

Jag gillar att Flanagan har börjat bygga upp Will & Horaces vänskap, och att den fördjupas för varje sak de går igenom tillsammans.

Vänskapen känns mycket mer trovärdig då! Evanlyn är nykomlingen i den här boken; en påstådd tjänare som lyckades fly undan banditer/rövare som attackerade högheten som hon tjänade åt. Jag tycker att hon hittills verkar vara en helt okej karaktär, hon verkar i alla fall vara väldigt modig vilket jag tycker är en bra egenskap! Tug måste nog vara ett utav mina favoritdjur i böcker, han är så himla mysig!

Åh, jag vill också ha en sådan häst!

Det här skulle ju vara en minirecension, men jag har mycket att säga så…

Bara en liten fakta: John Flanagan är faktiskt inte en brittisk eller amerikansk författare, han kommer ifrån Australien!

I just need to tell you that…

Inlägg senast uppdaterat: 6 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇