Bokrecension: Det handlar om dig av Sandra Beijer

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Det handlar om dig
Författare: Sandra Beijer
Förlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 255
Serie: –
SprÄk: Svenska
Originaltitel: Det handlar om dig

Handling frÄn förlaget:

“Jag Ă€r femton Ă„r, sju mĂ„nader och tre dagar första gĂ„ngen vi trĂ€ffas. Jag stĂ„r i ett vardagsrum hemma hos nĂ„gon som heter Erik.

Du sitter med en ölburk i knÀt framför ett svart piano. Du Àr femton Är, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen.

Jag kĂ€nner dig inte men senare, nĂ€r vi stĂ„r i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar pĂ„ ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem.”

Efter ett möte pÄ en fest under en sommarnatt Àr ingenting lÀngre detsamma. Plötsligt handlar varje fredagsnatt, varenda mörkt dansgolv och varje stulen folköl om honom.

Om de tre födelsemÀrkena över hans kind, om ryska meningar pÄ en parkbÀnk och om exploderande sms som aldrig besvaras. Om han bara kunde titta lite till, höra av sig lite oftare, komma lite nÀrmare. Om han bara kunde se, om sÄ bara för ett enda ögonblick, att allt handlar om honom.

Omdöme

Det handlar om dig Àr en bok som handlar om den första tonÄrskÀrleken med alla dalar och toppar. Den Àr helt klart speciell, men tyvÀrr sÄ Àr det hÀr inte min typ av bok. Sandra Beijer har ett alldeles underbart sprÄk som verkligen Àr vackert.

Även om jag inte Ă€r femton Ă€n sĂ„ kan man kĂ€nna igen sig i kĂ€nslorna och tankarna.

KaraktÀrerna, hm ja. Det Àr lite svÄrt att sÀga exakt vad jag tycker om dem, för de Àr som sagt namnlösa. Jag tycker Ä ena sidan att det gör det lite mer spÀnnande, det kan vara vem som helst och gör det enklare att leva sig in som karaktÀrerna och förestÀlla sig att vara dem med alla kÀnslor kring den första kÀrleken. Men Ä andra sidan kÀnns det lite opersonligt, att man inte ens fÄr veta vad dem heter.

Det handlar om dig Ă€r en speciell bok som speglar den första ungdomskĂ€rleken med allt vad det egentligen innebĂ€r, kĂ€nslor, tankar och funderingar. Om nĂ„gra Ă„r skulle jag förmodligen gilla den hĂ€r desto mer, dĂ„ jag kanske har fĂ„tt en djupare inblick i just “allt vad det innebĂ€r”.

Som sagt, jag Àr inte sÄ gammal och livet leker. Jag tÀnker vÀnta & se. Sandra Beijer har ett oerhört fint sprÄk som ger henne pluspoÀng, men boken Àr inte nÄgot för mig.

Boken Àr bra, men jag kunde inte riktigt verkligen Àlska den, för jag saknar saker som brukar finnas i alla andra böcker jag lÀser.

SĂ„ tyvĂ€rr, ingen fullpott den hĂ€r gĂ„ngen. Men jag skulle absolut rekommendera den hĂ€r boken som en typisk ungdomsbok! Är nog en bok som de allra flesta skulle kunna lĂ€sa och kĂ€nna igen sig i.

InlÀgg senast uppdaterat: 21 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇