Bokrecension: Det du inte såg av Patrik Sjöberg och Markus Lutteman

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Första meningen: ”Det var en kraftansträngning bara att ta sig upp i sittande ställning och få benen över sängkanten.”

Jag tror knappast jag behöver förklara vad denna bok tar upp. Den har ju självklart varit väldigt omtalad ett tag nu, så alla vet att den framförallt tar upp de övergrepp Patrik Sjöberg som barn utsattes för av sin tränare. Detta blandas med anekdoter från hans liv som höjdhoppare, när han lade av med idrotten och han tar även upp mediacirkusen som kom med livet som kändis.

Vilken berättelse. Vilket liv. Vilka fruktansvärda minnen. Vad modigt att berätta om detta. Och så himla viktigt att berätta om detta. Jag tänker inte skriva mer ingående om det, för det känns som att mina ord i en recension inte kan förklara det på ett rättvist sätt.

Jag tycker bara det är himla stort och bra att en känd idrottsman går ut med denna historia, som tyvärr är verklighet för många barn. Jag kan bara inte förstå att det finns såna där jävla svin där ute som behandlar oskyldiga, försvarslösa barn på det sättet.

På något vis fascineras jag också över att denna bok innehåller så mycket mer också.
Roliga historier från träningar och tävlingar, fester och resor, skador, kärlek, droger, media.

Det var intressant att läsa om hans idrottskarriär (om än vissa delar blev lite för långa, då jag väl inte är jätteintresserad av höjdhopp), och jag fastnade totalt i avsnittet om media – hur de skapade rubriker från ingenting (detta visste man väl redan, men att det var så där pass mycket, herregud).

Definitivt en bok som ska läsas. Den var en riktig bladvändare, och budskapet är så viktigt så den nästan borde vara obligatorisk läsning. Det var inte bara en intressant och viktig historia, den var också snyggt berättad. Läs!

Titel: Det du inte såg
Författare: Markus Lutteman, Patrik Sjöberg
Utgiven: 2011
Antal sidor: 403

Inlägg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇