Bokrecension: Det är något som inte stämmer av Martina Haag

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Det är något som inte stämmer
Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-490-5
Antal sidor: 195

Första meningen

Jag springer över heden.”

Handling

Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning. 

Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre. 

Kommentar

Petra åker till Ráhnukka för att jobba som stugvärld samtidigt som hon ska skriva en bok, men hon vill framförallt uppfinna sig själv och gå vidare efter otrohet och skilsmässa. Detta är en roman men den är till stor del självbiografisk skulle man kunna säga, då den skildrar stora delar av Martina Haags egna skilsmässa från Erik Haag.

En stark, gripande, sorgsen, ärlig och berörande relationsroman. Väldigt utlämnade bok där många svikna känner igen sig, man riktigt känner förtvivlan som författaren går igenom och som genomstyr boken.

Inlägg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇