Bokrecension: Den enkla vägen till träningsvana – en metod av Johan Arnerlind

Beräknad lästid: 7 minuter ⏳

Träning är något de flesta av oss inte får tillräckligt av i denna era av smartphones och datorer. Sitter man framför en skärm har man nämligen tillgång till så mycket underhållning som man orkar med – mycket roligare än att svettas i en timme för de allra flesta!

Det är förstås viktigt att etablera en träningsrutin, men det är ofta lättare sagt än gjort. Man måste ju balansera träningen med arbetet, sociallivet, familjen och alla hobbies. Inte alltid man har energi över vid slutet på en arbetsdag!

Det viktigaste är förstås en regelbunden rutin som ser nästan likadan ut från vecka till vecka, eftersom det mentala hindret då blir mycket enklare att ta sig över. Hur lyckas man rutinera träningen för att kunna se ordentliga resultat?

Den enkla vägen till träningsvana – en metod av Johan Arnerlind är en bok som ter sig ha svaren. Boken ligger på 96 sidor och utkom i början på 2021. Detta är en unik bok som säger sig erbjuda den enklaste metoden för att komma igång med träningen och förvandla det från grovgöra till en härlig vana!

Träning och god kost kräver inte särskilt mycket tid eller ansträngning – åtminstone inte för gemene person. Arnold Schwarzenegger må lägga fem till sex timmar om dagen på träningen, men för den som helt enkelt vill komma i form och må bra behövs det endast en bråkdel av den tiden per vecka.

Författaren till boken är Johan Arnerlind, precis som titeln antyder. Arnerlinds mål är att dela med sig av sin långa erfarenhet inom träningsbranschen och bryta ner det hela till en lättsmält metod!

Har han lyckats med det? I denna artikel får man en närmare titt på Den enkla vägen till träningsvana för att se om det är en bok som passar bra in på en själv och ens egna behov. Hur ser metoderna ut?

Boken köper man enklast genom följande länk!

https://www.bokus.com/bok/9789185089369/den-enkla-vagen-till-traningsvana-en-metod-av-johan-arnerlind/

Om författaren

Johan Arnerlind är författaren till denna bok. Arnerlind är en coach med inriktning på Strength & Conditioning. Han har sedan innan en examen i biomedicin och har undervisat på Halmstad Högskola.

Utöver den akademiska erfarenheten har Arnerlind över 15 års erfarenhet inom träningsbranschen. Han har arbetat i gym under flera år, men även varit med och utvecklat produkter och annat för företag såsom Eleiko.

Arnerlind har även erfarenhet som personlig tränare. Han har alltså en hel del information att dela med sig av till läsare som är ute efter ett sätt att komma underfund med och balansera träningen i livet!

Författaren vet vad som krävs för att börja med träningen på rätt sätt, eftersom han hjälpt flera tusentals människor att komma igång och komma i form i sitt arbete som coach.

För läsare som inte har råd eller möjlighet att anlita honom direkt har han skrivit denna bok för att alla ska ha tillgång till denna livsviktiga information!

Vad krävs egentligen för att komma igång?

“Jag börjar på måndag.” Om detta är ett citat som man känner sig igen på är det helt normalt. Att skjuta upp det som är svårt är väldigt vanligt, särskilt när man behöver ladda batterierna efter en lång arbetsdag.

Men den utmattning man känner när man ens kommer att tänka på träningen är inte permanent! När man väl kommit igång fortsätter saker och ting att rulla på helt obehindrat. Det viktigaste är att man tar sig igenom den första månaden – efter det blir träningen en vana och något som man till och med börjar njuta av.

Det krävs inte heller särskilt mycket tid ägnad åt träningen varje vecka, vare sig man är erfaren eller inte. Ett par timmar i veckan räcker gott och väl. Hur man väljer att strukturera upp detta beror förstås helt på en själv och ens schema, men oavsett schemat är det möjligt för alla att komma igång med en träningsrutin.

Hur gör man då för att komma igång?

Arnerlind inleder boken med att ställa frågor till läsare om deras behov och deras motivationer. Därefter delar han med sig av information och metoder som kan hjälpa en att hålla kvar motivationen under längre perioder och fortsätta träna regelbundet.

Allt förklaras på ett lättförståeligt sätt, även för den som inte tränat seriöst förut. Arnerlind förklarar dessutom vilka fördelar som träning kan medföra för en, både fysiskt och psykiskt. Det hjälper definitivt med motivationen!

Träningsrutinen börjar med en enda dag, sedan tar man det därifrån! Det ska alltså inte vara “på måndag”, utan redan nu – idag, till och med.

Passar både män och kvinnor

Till skillnad från många andra böcker om träning är detta en bok som passar såväl män som kvinnor. Boken handlar inte om att bli så stor och muskulös som möjligt på så kort tid som möjligt, utan fokuset är istället på god hälsa och välmående.

Även kvinnor kan dock uppleva väldigt positiva effekter av styrketräning. Muskler behöver vi alla och extra styrka kan motverka sådant som ryggvärk, dålig hållning och dylika problem.

Det är inte heller särskilt enkelt att bygga enorma muskler omedvetet, eftersom det kräver en väldigt noggrann koll på dieten samt optimal träning. Man behöver alltså inte bekymra sig över att bli alldeles för stor om man tar till sig informationen i Den enkla vägen till träningsvana!

Sammanfattning

Den enkla vägen till träningsvana är en bok som passar alla: stora som små, män som kvinnor. Boken redogör nämligen för enkla metoder att komma igång med träningen och etablera en regelbunden rutin.

Det är egentligen enklare än man tror, särskilt med vägledning av en erfaren coach och utbildare i Arnerlind. Man behöver inte heller ägna tio timmar i veckan åt träningen, utan det duger alldeles utmärkt med ett par timmar fördelade över veckans gång.

Boken rekommenderas till alla som känner att de har svårt med träningen, men ändå är ivriga att komma i form. Här får man en guldgruva av livsviktig information som hjälper en på vägen!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇