Bokrecension: De vackraste av Karin Slaughter

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: De vackraste
Författare: Karin Slaughter
Förlag: HarperCrime
ISBN: 978-91-5091-778-9
Original titel: Pretty girls
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 495

Handling

Alla har hemligheter. Vissa Àr bara mer brutala Àn andra. Hennes man blir kallblodigt mördad. Hennes syster Àr spÄrlöst försvunnen. 

NÀr Claire börjar nysta i det förflutna förstÄr hon att livet hon levt aldrig varit pÄ riktigt, och att hennes man inte vad den hon trodde. Snart inser hon att sanningen Àr grymmare Àn hon nÄgonsin kunnat förestÀlla sig. 

Mitt omdöme

Jag har hört sÄ mycket gott om denna författare sÄ jag har varit sugen pÄ att lÀsa ett bra tag. Psykologisk thriller Àr ju en genre jag Àr svag för sÄ jag gick in med höga förvÀntningar dÄ detta verkligen lÀt som en bok i min smak.

Det blev inte riktigt sÄdÀr nervkittlande som jag hade hoppats pÄ. Handlingen lÄter spÀnnande och jag trodde jag skulle sitta dÀr med andan i halsen. Det började bra, var ganska spÀnnande och jag ville verkligen veta vad som hade hÀnt och vad komma skulle.

Men den tog en konstig vÀg med en hel del konstigheter.

Till att börja med Àr detta frosseri i vÄldsamhet. Jag har inte haft problem egentligen att lÀsa om vÄld och tortyr, annat Àr det att se det pÄ film men att lÀsa om det har inte varit ett problem.

HÀr blir det bara pÄ tok för mycket.
Det blir liksom bara för Àckligt med de vÄldsamma beskrivningarna av vÄld, förnedring, de kÀnns onödiga dÄ de aldrig tar slut.

BerÀttelsen vÀnder Ät olika hÄll, konstiga hÄll.

De detaljerade snuffporrscenerna beskrivs pÄ tok för mycket sÄ till slut skumlÀste jag dem och ville bara hoppa över dem.

Boken Àr Àven för lÄng för sitt eget bÀsta, tillslut blir den bara seg att lÀsa trots att en Àr ganska lÀttlÀst egentligen.

Under första delen av boken var jag verkligen nyfiken och funderade pÄ vad som hade hÀnt men nja jag blev helt enkelt besviken dÄ den nÄgonstans efter halva boken blev vÀldigt förutsÀgbar. KaraktÀrerna Àr oroligt osympatiska, bÄde Claire och Paul.

Den enda som jag faktiskt gillar Àr Claires syster, Lydia.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇