Bokrecension: De aderton av Anton Berg

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: De aderton
Författare: Anton Berg
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-525-1
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 393

Handling

Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentÀr över ett mÀrkligt samband. En timme och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet pÄ Olof Palme, vapeninspektören Algernons pÄstÄdda sjÀlvmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka. 

Allt börjar som en konspirationsteori, men nÀr Axel Sköld grÀver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. SÀllskapet visar sig vara aktivt Àn idag, pÄ de högsta av poster.

Och dess medlemmar Àr beredda att göra allt, till och med mörda en minister, för att fÄ sin vilja igenom och hindra sanningen frÄn att komma ut. (Goodreads.com)

Kommentarer

De aderton Àr Anton Bergs debutroman. Jag Àr lite svag för debutromaner och denna lÀt verkligen som en bok i min smak.

Författaren Àr dokumentÀrjournalist och radioproducent som har arbetat för P3. NÀr man lÀser boken fÄr man lÀtt uppfattningen att huvudpersonen i denna bok Axel Sköld ligger ganska nÀra författaren sjÀlv.

BerÀttelsen kÀnns trovÀrdig, den Àr fylld med historiska gÄtor som dessutom Àr kopplade till verkliga hÀndelser gör det hela intressantare.

Konspirationsteorier Àr jag ocksÄ svag för och det kryllar det av hÀr, gamla sÀllskap, tankarna dras givetvis lite till Dan Browns Robert Langdon.

Jag upplevde dock berÀttelsen ibland som lite ojÀmn, kÀnde den blev lite seg i mitten men det tar verkligen fart pÄ slutet. Vissa frÄgor lÀmnades obesvarade nÀr jag kom till slutet sÄ det kÀnns ju som att det kan komma en uppföljare.

InlÀgg senast uppdaterat: 26 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇