Bokrecension: City of Lost Souls av Cassandra Clare

BerĂ€knad lĂ€stid: 7 minuter ⏳

Av Cassandra Clare
Titel: City of Lost Souls
Serie: The Mortal Instruments
Del: 5
Utgiven: 2012
Sidor: 539
Förlag: Walker Books
Första Meningen: Simon stood and stared numbly at the front door of his house.

Efter incidenten uppe pÄ taket, dÄ Lilith försökte ÄteruppvÀcka Sebastian, sÄ har Jace varit helt försvunnen.

NÀr Clary lÀmnade honom uppe pÄ taket medan hon hÀmtade de andra var det tÀnkt att Jace skulle se till sÄ ingenting hÀnde med Sebastians döda kropp. Men nÀr resten kom upp sÄ var Jace borta, Sebastians kropp var borta, och det var blod överallt.

Clary skyller sÄklart pÄ sig sjÀlv, och hon har dessutom varit tvungen att berÀtta allt hon vet om Jace för the Clave.

Simons mamma har blivit helt knĂ€pp, och Ă€r fast besluten att Simon Ă€r död och att nĂ„got monster tagit över honom, sĂ„ hon har hĂ€ngt upp massor med talismaner och annat pĂ„ dörren för att “monstret” ska hĂ„lla sig borta. Allt bara för att hon hittade nĂ„gra flaskor blod i frysen


Men en dag kommer Clary pÄ att hon faktiskt inte Àr helt hjÀlplös, hon har ju fortfarande den lilla klockan hon fick av the Seali Queen, som hon skulle ringa i om hon behövde hjÀlp, vilket hon helt klart behöver nu.

Men om man ber om nÄgot av the Seali Queen, förvÀntar hon sig nÄgonting tillbaka. Och den hÀr gÄngen förvÀntar hon sig inget mindre tvÄ stycken ringar som finns inuti sjÀlva Institutet, alltsÄ kort sagt vÀldigt svÄrt att komma Ät.

Men, vÀl inne hukande i Institutet, fÄr Clary syn pÄ nÄgot, eller snarare nÄgon. NÀmligen ingen mindre Àn Jace, och vem har han med sig om ingen mindre Àn Sebastian? Men nÄgot stÀmmer inte, borde inte Jace vara i bojor och se mordisk ut? Borde han inte försöka döda Sebastian pÄ flÀcken? IstÀllet pratar de och skÀmtar med varandra som om de faktsikt gillar varandra, men det Àr vÀl inte möjligt, eller?

Det visar sig att Jace pÄ nÄgot sÀtt Àr bunden till Sebastian- skjut Sebastian, Jace dör. Vad den ena tycker, tycker den andra.

Men de förlorar inte hoppet om Jace, och Àr fortfarande fast beslutna om att fÄ tillbaka Jace, Àven om det betyder att de mÄste bryta mot lagen.

AlltsÄ börjar Simon, Isabelle, Alec och Magnus försöka komma pÄ ett sÀtt att fÄ honom tillbaka, allt medan Clary kör helt sitt eget race.
Men kommer det att kunna fÄ tillbaka Jace, och bryta bandet mellan dem, nÀr Jace inte ens verkar vilja komma tillbaka?

Gud, boken var sÄ bra! Jag blev sÄ arg över det plötsliga slutet i City of Fallen Angels, och jag förvÀntade mig en bra fortsÀttning.

PÄ vissa punkter hade jag rÀtt.

De delar dÄ Isabelle, Alec, Simon och Magnus var med var helt klart bÀst. Snacka om tur nÀr alla mina favoritkaraktÀrer Àr pÄ samma stÀlle ;). Men det var vÀligt synd att de avsitten var sÄ korta, om deras avsnitt var tre sidor, sÄ var avsnitten med Clary sjutton sidor.

Magnus Àr, som vanligt, en av mina favoriter, och jag gillar verkligen Simon. Det Àr sÄ bra att han Àr med sÄ mycket, han Àr sÄ rolig och intressant. Jag gillar hur han kan skÀmta i varje situation, Àven om det kanske inte riktigt lÀmpar sig.

De avsnitt dÄ man var med Clary var inte lika roliga. Jag blev Àrligt talat ganska trött pÄ henne och Jace. Ja, vi vet att Jace Àr aslÀcker, men mÄste de pÄminna alla om det hela tiden? Och hon blev lite tröttsam i boken, att hon verkligen inte kunde hÄlla sig att bara kasta sig över honom och slita av honom klÀderna fast han inte ens var Jace överhuvudtaget, utan nÄgon manipulerad ex-Jace.

Slutet var vÀldigt hÀftigt, nÀr (Varning för spoiler!) Alec kom och sköt den dÀr pilen innan striden började var ju bara sÄ hÀftig! Det var sÄ kraftfullt, man bara; Yey! PÄminnde mig lite om typ Sagan om Ringen, eller nÄgot. (Slut pÄ spoiler)

Men vissa saker gillade jag INTE, tillexempel nÀr (Spoiler, igen) Magnus gjorde slut med Alec. Snyft, det var sÄ sorgligt, om jag behöver vÀnta i tvÄ Är tills jag fÄr veta hur det gÄr sÄ kommer jag dö. Hur kunde Cassandra Clare göra sÄ?! (Slut pÄ spoiler)

Dialogerna, som utmÀrker hela serien eftersom de Àr sÄ bra, lyfter verkligen upp berÀttelsen. En vÀrld utan sarkasm och ironi finns helt enkelt, det Àr enligt mig en av de bÀsta egenskaperna hos en person.

Samtalen dÄ Magnus, Simon, Isabelle och Alec Àr med Àr verkligen roliga. OcksÄ flera stunder med Jace och Clary var bra, Àven om det inte var lika roligt nÀr man tÀnkte pÄ att Jace inte var den riktige Jace, utan nÄgon manipulerad version.

Boken var vÀldigt bra, jag har blivit lite beroende av den hÀr serien, och man kan inte annat Àn Àlska den, men spÀnningen var inte lika hög som den borde ha varit. MEn jag vill jÀttejÀttegÀrna lÀsa nÀsta, City of Heavenly Fire, men jag tror jag inte kommer kunna hÄlla mig till 2014 dÄ den slÀpps. Jag hoppas verkligen det Àr den sista i serien, sÄ jag kan fÄ veta hur det slutar!

Ju mer böcker det blir desto större chans blir det att nÄn av mina favoriter dör!

Vore det för mycket att hoppas pÄ att boken slutar sÄ lyckligt det nÄnsin kan bli?

Men jag hoppas iallafall den Àr vÀldigt spÀnnande, och om det Àr den sista, att den fÄr ett episkt slut.

InlÀgg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇