Bokrecension: City of Fallen Angels av Cassandra Clare

BerĂ€knad lĂ€stid: 7 minuter ⏳

16 Juli (GreklandlÀsningen 1)

Av Cassandra Clare
Titel: City of Fallen Angels
Serie: The Mortal Instruments
Del: 4
Utgiven: 2011
Sidor: 434
Förlag: Walker Books
Första Meningen: “Just coffee, please.”

VARNING FÖR SPOILERS!

Efter att Clary rÀddat Jaces liv med hjÀlp av Àngeln Raziel, och dessutom dödat sin ondskefulla pappa, Valentine, i Idris, sÄ flyter livet pÄ som vanligt. Clarys mamma ska nu Àntligen gifta sig med varulven Luke, som varit som en far för Clary eftersom hennes biologiska pappa för totalt sinnessjuk, och dessutom sÄ pÄstods det att han dött.

Clary trÀnar för att bli en Shadowhunter som Jace, Isabelle och Alec, Àven fast hon ligger efter med flera Är. Hon hennes relation med Jace blir bara till det bÀttre, och de Àr Àntligen ett riktigt par.

Simon försöker ocksÄ leva ett sÄ normalt liv han kan- Àven om det Àr svÄrt nÀr man Àr vampyr och har hela frysen fullproppad med blodflaskor. Han har dessutom inlett en relation med bÄde Shadowhuntern Isabelle OCH varulven Maia samtidigt, och de tvÄ tjejerna vet fortfarande inte om att de dejtar samma kille.

Men plötsligt sÄ börjar Jace hÄlla sig borta frÄn Clary. Han undviker henne och nÀr de ses ser han plÄgad och arg ut, och Clary börjar tvivla om han faktiskt Àlskar henne trots allt.

Och sÄ söker vampyren Camille, en vÀldigt gammal vampyr, upp Simon, och ber honom hjÀlpa henne att ta tillbaka hennes plats som rÀttmÀttig ledare av vampyrklanen som numera vampyren Raphael Àr ledare för. FrÄgan Àr bara varför hon frÄgar honom?

Som tur Àr sÄ har Simon Cains mÀrke som skyddar honom frÄn att bli skadad av nÄgon över huvud taget. Men tydligen sÄ vet inte alla det, Simon blir helt plötsligt attackerad lite dÄ och dÄ, och fast han hatar det sÄ slutar det i ett blodbad, men det Àr inte hans blod som spills. istÀllet Àr det attackerarna som i princip sprÀngs i bitar pÄ grund av hans mÀrke i pannan.

Sebastians kropp Àr Ànnu inte Àn Äterfunnen, vilket oroar de flesta, och samtidigt som Clarys kÀrleksliv blir mer ihoptrasslat sÄ inser hon försent att hennes handlingar har satt igÄng en kedja av hÀndelser som kommer förÀndra alla inblandandes liv för alltid.


Jag mÄste bara nÀmna först att jag blev helt förtvivlad för man kan inte fÄ denna bok av samma förlag och i samma storlek som de andra böckerna!!!! Ahrg, jag blir galen! VÀrlden Àr för jÀvlig.

Eftersom City of Glass var absolut den hittils bĂ€sta i serien (jag menar, GUD, den var ju sĂ„ bra! Och slutet, jag menar, nej förresten, jag menar ingenting, LÄS BOKEN!) sĂ„ hade jag inte lika stora förvĂ€ntningar och jag förvĂ€ntade mig inte att den skulle vara lika bra som City of Glass. Det var den inte heller, kan jag avslöja.

Ärligt talat sĂ„ börjar Clarys och Jaces kĂ€rlekshistoria bli vĂ€ldigt utdragen, usch! Jag menar, nĂ€r man fick veta att Jace och Clary INTE var syskon, dĂ„ öpnades det ju nya möjligheter och alla blev jĂ€tteglada, etc (Ă€ven om det var ganska uppenbart, vilken kĂ€rlekshistoria skulle sluta sĂ„?), men nu sĂ„ uppstĂ„r det ÄNDÅ problem, jag fattar inte hur de bĂ€r sig Ă„t. Man mĂ„ste nĂ€stan vara intelligent för att skapa sĂ„ mĂ„nga problem Ă„t sig sjĂ€lv.

Det var skojigt att Simon var med sĂ„ mycket, han var ju med mest i typ hela boken 😉 Jag gillade honom Ă€nda frĂ„n början, men nu gillar jag honom Ă€nnu mer 😉 Jag blev nĂ€stan lite tĂ„rögd nĂ€r (varning för spoilers!) Simons mamma hittade blodflaskorna och vĂ€grade erkĂ€nna att Simon var hennes son utan att han blivit ersatt av nĂ„got monster eller nĂ„got (slut pĂ„ spoiler). Jag hoppas verkligen att Simon (spoiler igen) blir ihop med Isabelle nĂ„gon gĂ„ng, de passar sĂ„ bra ihop och deras historia Ă€r nĂ€stan mysigare Ă€n Clarys och jaces eftersom deras börjar bli sĂ„ utdragen (slut pĂ„ spoiler igen). Han har verkligen utvecklats frĂ„n ettan till nu. Innan han blev vampr var jag lite orolig över att han skulle försvinna eftersom han egentligen bara var en mĂ€nniska, men sĂ„ blev han vampyr och dĂ„ var det frid och fröjd igen 😉

Och (Hurraaaaa!!) Magnus var med mycket! Yey, jag Ă€lskar honom! Han Ă€r helt klart min favoritkaraktĂ€r! Hans och Alecs kĂ€rlekshistoria Ă€r ju sĂ„ fin
TyvĂ€rr har jag en kĂ€nsla av att han kommer dö innan serien Ă€r slut, snyft

NÄja, man kan ju alltid hoppas, och det ska jag absolut göra!

Dialogerna Ă€r som vanligt vĂ€ldigt roliga, jag tycker det Ă€r vĂ€ldigt roligt nĂ€r Simon och Jace pratar, bĂ„da gillar egentligen inte varandra (Ă€ven om jag tror de gör det) sĂ€rskilt mycket, och de bĂ„da Ă€r sĂ„ roligt sarkastiska 😉 Jag Ă€lskar verkligen Jaces humor.

Handlingen var inte lika rolig som i tillexempel City of Glass, men den hade sina stunder. Men vissa delar flöt ihop i varandra sÄ det blev lite rörigt. Jag tycker de kunde skippat hÀlften av Clarys förtvivlade stunder dÄ hon tror att Jace inte Àlskar henne lÀngre och ersatt dem med roligare scener.

Och slutet, jag menar, vad i (nej, behÀrska dig, jag ska inte svÀra, jag mÄste vara ett bra föredöme för mina lÀsare) Àr det för slut?!?! Det var ju i princip tvÄ sidor kvar, och allt var frid och fröjd, och sÄ (Spoilervarning!) kommer plötsligt Sebastian och typ tar över Jace eller nÄgot annat konstigt, blev Jace ond nu eller what? (Slut pÄ spoiler) MÄste börja lÀsa del fem snart!

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇