Chef och medarbetare – eller coach och atleter?

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Chefen som personlig tränare – så att medarbetarna får glänsa på jobbet

Gemenskapen på jobbet är A och O när det gäller produktiviteten i kontoret. Utan bra samarbete och rätt vägledning kommer man absolut ingenvart!

Chefen som personlig tränare – så att medarbetarna får glänsa på jobbet är en något unik bok som riktar sig till läsare i chefspositioner eller sådana som har chefsambition.

Här får man ta del av författarens erfarenheter och affärsverktyg, med mycket teori hämtad från affärspsykologin som grund till det hela.

Inspirationen för boken kommer från idrottsvärlden – atleter ger alltid allt de har i deras tävlingar, men för det krävs rätt coach. Samma sak gäller i affärsvärlden!

Om författaren

Chefen som personlig tränare är skriven av författaren Jan Blomström, en affärspsykolog, föreläsare och företagsgrundare. Boken utkom år 2015.

Blomströms mål med denna bok är att utbilda andra om hur ledarskap kan göras på ett bättre och mer hållbart sätt, för att både öka produktiviteten och hänga med i samhällsutvecklingen.

Guldmedaljen kommer inte gratis

Den som vill vinna världsmästerskap i någon sport får inte guldmedaljen gratis. För att nå toppskiktet av en viss sport krävs flera års intensivt och hårt arbete, samt en vägledande hand i form av en bra coach.

Detsamma gäller på arbetsplatsen! Företaget som vill “vinna guld” i sin bransch behöver en chef som kan leda medarbetarna i rätt riktning, samt medarbetare som är villiga att kämpa för högre siffror och utmana sig själva!

Chefen som personlig tränare menar att det krävs ett bra samarbete mellan chefen och medarbetarna för att åstadkomma detta. Man får inte trycka för hårt eller för lite, men när matchen väl sätter igång gäller det att alla ger järnet och får till den bästa prestationen som möjligt.

Ett annorlunda perspektiv

Blomström erbjuder här ett något annorlunda perspektiv relativt till andra ledarskapsböcker på marknaden. Stela teorier och komplicerade modeller i all ära, men ibland behövs det en mer rättfram strategi för medarbetarna att kunna prestera på topp.

Boken lämpar sig utmärkt till läsaren som nyligen intagit en chefsposition. Som ny chef har man bästa möjlighet att börja implementera nya strategier och uppmuntra till utveckling på arbetsplatsen. Blomströms strategier kan innebära ett fokusskifte för företaget ifråga, men det är just sådant som leder till dramatisk utveckling och ökad produktivitet från alla medarbetare.

Sammanfattning

Denna bok lämpar sig som tidigare nämnt utmärkt till nya chefer, men duger minst lika bra till mer erfarna ledare som vill pröva på något nytt.

Chefen som personlig tränare är en bra sen julklapp för entreprenören och företagaren i livet. Informationen här kommer även till nytta för läsaren med chefsambition och den med ett intresse för utveckling – både på personlig nivå och i grupp.

Blomström erbjuder här ett något annorlunda perspektiv. Boken kräver därför att man ger sig in i den med ett öppet sinne. Gör man det blir man definitivt belönad i slutändan!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇