Bokrecension: Cat Among the Pigeons av Agatha Christie

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Cat among the pigeons
Författare: Agatha Christie
Sidantal: 353
Genre: Detektivroman
Favoritcitat: (En man som jobbar inom polisen ska gÄ in som under cover-trÀdgÄrdsmÀstare.)
He drew a sheet of paper towards him. ”What do you fancy as a name?” (frĂ„gar mannen sin arbetsgivare)
“Adam would seem appropriate.”
“Last name?”
“How about Eden?”
“I’m not sure I like the way your mind is running.”

Ett mord intrÀffar pÄ den vÀl ansedda flickskolan I Meadowbank. Mystiskt nog Àr det den minst omtyckta lÀraren som dör, sÄ de misstÀnkta Àr inte fÄ. Huvudpersonerna i boken Àr rektorn, miss Bulstrode och tvÄ elever som Àr bÀsta kompisar; Julia och Jennifer.

Man fĂ„r följa dem i deras vardagsliv pĂ„ skolan, men det hĂ€nder en del andra mystiska saker förutom mord. Vem kan man lita pĂ„? Är alla de dem utger sig för att vara? Ja, ta reda pĂ„ det du.

Den hÀr boken skiljer sig lite frÄn andra Agatha Christie- böcker. Hon brukar sÀtta en detektiv (oftast Miss Marple eller, som i det hÀr fallet, Hercule Poirot) i huvudrollen och saker hÀnder alltid dÀr de befinner sig eller sÄ blir de snabbt inkallade. Men i det hÀr fallet Àr hela handlingen förlagd till skolan och Poirot tillkallas inte förrÀn lÄngt in i handlingen, men det tycker jag inte Àr nÄgon nackdel.

OmvĂ€xling förnöjer. Jag vet inte vad det Ă€r som Ă€r sĂ„ speciellt med den hĂ€r boken, men nĂ€r jag lĂ€ste den fick jag ovanligt tydliga bilder i huvudet. Jag skrev pĂ„ min privata blogg att den hĂ€r boken mĂ„ste varit en bok precis i min filmsmak. Och det stĂ„r jag fast vid 🙂

Det kan beror pÄ att framsidan Àr sÄ fÀrgglad som jag sÄg allt sÄ tydligt och i klara fÀrger (jag har en förmÄga att se bilderna i mitt huvud, nÀr jag lÀser en bok med grÄ framsida, i svartvitt).

Som mÄnga av Christies böcker har den hÀr blivit filmatiserad. (En parentes om dessa filmatiseringar: se de med Geraldine McEwan som Miss Marple och David Suchet som Hercule Poirot om du vill se dem.)

TyvĂ€rr följde den hĂ€r bokens film inte boken lika bra som filmerna brukar göra, sĂ„ det var lite utav en besvikelse, men vad gör det nĂ€r boken var sĂ„ bra 🙂

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇