Bokrecension: Brorsan är kung! av Jenny Jägerfeld

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Brorsan är kung
Författare: Jenny Jägerfeld
Bokförlag: Rabén&Sjögren
Ålder (vad jag tycker): Från ca 9 år
Antal sidor: 141 sidor
ISBN: 9789129699036
Goodreads-betyg: 4.25
Första meningen i boken: När jag blundade med vänster öga blev alla färger starkare.

Baksidestext

Nu är vi blodsbröder, sa Mikkel nöjt. Det kan man bli när man har räddat någons liv.- Vad betyder det? frågade jag och tittade på min handflata som var rödfläckig av vårt blandade blod.- Det betyder att vi alltid ställer upp för varandra, att vi finns där vad som än händer!

Och att vi är ärliga. Vi ska alltid säga sanningen, endast sanningen och inget annat än sanningen. Min bror, min blodsbror, min brusha!

Måns är i Malmö över sommarlovet. Där träffar han Mikkel, som är skejtare precis som han själv, och sommaren verkar bli den bästa i Måns elvaåriga liv. Men vad händer när ens nyvunna vän tycker att man har ljugit – trots att man aldrig någonsin varit så ärlig?

Mitt omdöme

Jag tycker verkligen om den här boken. Den har ett så viktigt ämne och vi måste prata mer om att få vara den man vill.

Till exempel att vara en tjej med en snopp, vara kär i vem man vill osv. Det är så många som far illa i samhället och jag tror att den här boken är viktig för att barn och unga som känner igen sig eller bara vill veta mer om att vara trans.

Jag tycker det är bra att det är en vanlig kille, som gillar att åka skateboard och har ett vanligt liv som är huvudperson i boken.

Det visar att det är okej att vara den man vill vara oavsett vad andra tycker. Jag gillar verkligen den här boken och den är så viktig!

Inlägg senast uppdaterat: 8 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇