Bokrecension: Brida av Paulo Coelho

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Brida
Författare: Paulo Coelho
Serie: –
OriginalsprÄk: Portugisiska
Originaltitel: Brida
Förlag: Bazar Förlag AB
Antal sidor: 263
UtgivningsÄr: 2008?
Första meningen: “- JAG VILL LÄRA mig magi, sa flickan.”

Handling

Brida, en vacker, ung kvinna frĂ„n Irland med en nyfikenhet för magins mysterium söker efter en mĂ€stare som kan hjĂ€lpa henne med hennes vĂ€g – MĂ„ntraditionen.

Brida vill lÀra sig om magi för att finna sin andra hÀlft. Hon Àr en tjej som söker efter kÀrleken.

Men ju nÀrmre hon kommer svaret desto mer börjar hon fundera om hon verkligen vill finna svaret.

Sökandet efter kÀrleken Àr en ÀndÄ en resa som Àr rolig och lÀrorik, vad hÀnder nÀr man blir kÀr i nÄgon och man vet att detta inte Àr ens andra hÀlft? Eller vad hÀnder om man vet precis vem sin andra hÀlft Àr? Inga fler förÀlskelser?

Följ med Brida pÄ hennes vÀg i livet, kÀrleken och andligheten. 

Egen kommentar/Eget betyg

Denna bok faller inte in i den genre som jag normalt gillar, med andra ord Àr detta normalt inte min typ av bok. Jag gillar böcker med fantasy, spÀnning och romantik. GÀrna allt i en och samma bok, dÄ Àr det som bÀst! Boken Brida handlar om livets mysterier, kÀrlek och andlighet.

Det Àr en gullig och fin bok med mÄnga kloka och vackra ord. Men denna bok Àr inte sÀrskilt spÀnnande och dÀrför kunde jag tycka att den stundom var lite seg.

Men andemeningen i boken om att finna sin andra hÀlft, att finna kÀrleken och osÀkerheten kring detta och livet, var riktigt fin och Paulo Coelho beskriver detta pÄ ett oerhört mÄlande sÀtt med en massa fina och bra uttryck som man bara vill lÀra av, citera och delge andra.

Coelho kan verkligen beskriva kÀnslor och viktiga delar i livet med sin penna. Det Àr definitivt en bok som Àr vÀrd att lÀsa!

Jag ger boken betyget 3,5 av 5. 

Citat frÄn boken

“MĂ€nniskorna ger varandra blommor, för i blommorna bor kĂ€rlekens sanna mening. Den som försöker Ă€ga en blomma fĂ„r se dess skönhet vissna. Men den som bara ser pĂ„ en blomma pĂ„ fĂ€ltet kommer alltid att ha den med sig. För blomman gĂ„r ihop med dagen, med solnedgĂ„ngen, med doften av fuktig jord och med molnen mot horisonten.” s.261.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇