Bokrecension: Bränn alla mina brev av Alex Schulman

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Bränn alla min brev
Författare: Alex Schulman
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-514-9
Antal sidor: 274

Handling

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet. 

Det är 1989 och Alex är på ett ödesdigert besök hos sina morföräldrar. Det är något som inte stämmer och han kan inte förstå vad som har orsakat sprickan som ekar mellan väggarna. 

Det är 2018 och Alex kommer av en slump sin mormors hemliga kärlekshistoria från 1932 på spåren. Ett brev ger honom svaren som han inte viste att han har spenderat ett helt liv att söka efter.

Frågan är om han är redo att konfrontera det som kan vara roten till släktens mörker. 

Kommentar

Jag har tidigare endast läst Alex Schulmans böcker han skrivit ihop med Sigge Eklund. Har läst en och annan krönika samt även tidigare hans blogg. Jag är väl inte Schulmans största fan om jag ska vara ärlig och har väl inte så jättemycket till överst för honom men det behöver vi inte ta här, att han är en duktig skribent det går inte att förneka.

Den här boken har blivit tokhyllad och vunnit ett och annat pris, alla verkar älska den. Och då går man in med höga förväntningar.

Jag är inte golvad, tyckte den var helt ok. Historien om Alexs mormor berör mig, det är tragiskt och sorgset att ännu en kvinna får lida så för en mans övertag och rent ut sagt idioti.

Jag blir verkligen berörd av mormoderns livsöde och tänker på henne en bra stund efter att jag slagit igen boken. Jag visste ju hur boken skulle sluta så hoppades jag in i det sista att hon skulle få ett annat öde och ett lyckligt slut.

Alex Schulman skildrar berättelsen på ett respektfull och fint sätt. Men jag blev inte så överväldigad som de flesta som har läst denna bok. Men klart en bok att rekommendera för han skriver väldigt målande och bra, och man bliv verkligen så berörd.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇