Bokrecension:”Uppkopplad urkopplad avkopplad”, Jimmy Mogrip

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Har skärmen fått för stor plats i ditt liv?

Du är inte ensam. Men hur har det gått till? Hur har vi människor förändrats av internets utveckling? Vårt privata liv och vårt arbete? Och våra barn hur är det att växa upp i ett skärmsamhälle?

Jimmy Mogrip skriver om internets utveckling, den smarta mobiltelefonens intåg och hur sociala medier påverkar vårt psyke. Internationell och nationell forskning och sociala experiment varvas med personliga erfarenheter.

”Uppkopplad urkopplad avkopplad” av Jimmy Mogrip är en lättläst och enkel att ta till sig. Den kan säkerligen fungera som ögonöppnare och motivation till att minska tiden framför skärmen, och jag tycker själv delar av den var ganska skrämmande. Samtidigt får man en tydligare bild av hur negativt påverkade vi kan bli av att vara uppkopplade hela tiden, att vi kan logga in på Facebook 60 gånger på en dag. Och vad det gör med oss.

Mest skrämmande var liknelsen att forskning visar att barn som växer upp med en förälder som ständigt väljer skärmen istället för att ge barnet uppmärksamhet, har många likheter för ett barn som växer upp med en förälder som är psykisk sjuk.

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇