Bokrecension:Tvillingsjälar av Jacqueline Wilson

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Tvillingsjälar
Författare: Jacqueline Wilson
Genre: Ungdom/drama
Handling: Jewel bor ihop med sin mamma och hennes kille och en massa barn som både är hel-och-halv syskon till Jewel. Pojkvännen slår Jewel och hennes mamma. En dag får Jewel ett sår som måste sys. Jewels galomrösa, unga mormor som ska komma på middag blir helt förbannad och vägrar låta Jewel bo kvar hos sin mamma. Mamman vill dölja alltihop, och låtsas som om allting bara var ett misstag. När Jewel flyttar in hos sin mormor och hennes familj, och får löftet att hon är välkommen att bo där så länge hon vill, vill hennes mamma ha henne tillbaka.

India är en fet tjej med rika föräldrar. Hennes mamma är designer och klagar bara över Indias storlek.
India själv är Anne Frank-beroende, och i skolan har hon inga vänner. Liksom Jewel drömmer hon om en alldeles egen bästis. Och en dag träffas flickorna av en slump.

Boken började lite rörigt med många namn, men det reder ut sig så småningom. Man får följa Jewel och Indias dagboksanteckningar ganska länge utan att de har träffat varandra. Det är två olika liv man läser om, men det är ganska spännande.
Språket är riktigt bra, Jacueline Wilson är en stjärna på att göra situationen verklig.
Som bäst blir den framåt mitten.
Jag tror att många tjejer – för den riktar sig antagligen mest mot tjejer – kan känna igen sig lite i alla fall en av flickorna den handlar om.

Tyvärr så var den här lite av en besvikelse för mig som har läst så många av Jacquelins böcker. Det känns inte som om den riktigt har det där som en bok behöver för att kunna klassas som jättebra.

Betyg:Tvillingsjälvar får en väldigt stark 3:a av 5 möjliga 😀

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇