Bokrecension:Rivaler av Anna Godbersen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Författare: Anna Godbersen Àr 32 Är och kommer frÄn Kalifornien, USA.
Genre: drama, chic-lit
Antal sidor: 424
Handling:
New York Ă€r skakat och skĂ€lver av rykten efter den vackra Elizabeth Hollands tragiska död. Blickarna vĂ€nds oundvikligen mot dem som stod henne nĂ€ra: Diana, hennes lillasyster, Henry Schoonmaker, hennes sörjande fĂ€stman och Penelope Hayes, hennes lömska och förföriska vĂ€ninna. Nu nĂ€r Elizabeth Ă€r borta vill Penelope inget hellre Ă€n att ta över Elizabeths plats och Ă€rva Henry. Dessutom upptĂ€cker Lina Broud – Elizabeths gamla kammarjungfru – en ny inkomstkĂ€lla: skvaller!

Åh, den var spĂ€nnande! Precis som den första boken Deluxe Ă€r Rivaler helt omöjlig att slita sig ifrĂ„n och som jag sa i den recensionen: de rika beskrivningarna flödar och man kan verkligen se prakten och överdĂ„det framför sig! Jag tycker att det Ă€r bra att Anna Godbersen slĂ€pper in lite nya karaktĂ€rer i denna uppföljare som lĂ€tt skulle kunnat bli lite trĂ„kig om allt fortsatte i samma mönster. Jag tycker att det hĂ€nder mer saker i Rivaler och hade nog i allmĂ€nhet roligare nĂ€r jag lĂ€ste denna Ă€n nĂ€r jag lĂ€ste Deluxe.
Ett par synpunkter har jag dock: precis som i förra boken sĂ„ kan det kĂ€nnas överdrivet med beskrivningarna ibland. Till exempel varje gĂ„ng Penelope kommer in i hennes rum kastas lĂ€saren in i en detaljerad beskrivning av hennes klĂ€nning – vilket kan vara kul ibland, men inte hela tiden. Jag tycker ocksĂ„ att vissa av kĂ€rlekshistorierna Ă€r lite klyschiga och tillgjorda. Annars var den klockren och slutet var chockerande!

Betyg: 4/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇