Bokrecensioner:Tystnad, tagning av Michelle Magorian

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Tystnad, tagning
Författare: Michelle Magorian som Àven har skrivit Godnatt Mister Tom
Genre: Varför ska det alltid vara sÄ svÄrt med genrer? AlltsÄ. Det Àr ganska mÄnga genrer men jag sÀttter den nog pÄ mystik.

Handling:
Året Ă€r 1949. Det har varit fred i fyra Ă„r, men för Henry Ă€r kriget lĂ„ngt ifrĂ„n slut. Hans pappa dog som krigshjĂ€lte, och Henry saknar honom enormt. Han bor tillsammans med sin mamma, sin styvpappa som han hatar, sin halvsyster Molly och sin farmor.
Henry flyr verkligheten till filmens vÀrld. I biosalongen kan han drömma sig bort. Detta gör han hela tiden, Ànda tills han fÄr lÄna en gammal kamera. Han börjar fota för ett skolprojekt, men nÀr han ska framkalla bilderna mÀrker han en man som Àr med pÄ nÀstan alla bilder.
Han börjar forska i det, och kommer en hemlighet pĂ„ spĂ„ret, en hemlighet som kommer att förĂ€ndra hans liv


Jag mĂ„ste bara börja med att sĂ€ga: boken Ă€r VÄDLIGT bra!
Det Ă€r ju vĂ€ldigt vanligt med böcker som utspelar sig under andra vĂ€rldskriget, men en som utspelar sig precis efter kriget hade jag aldrig lĂ€st förut. Det Ă€r fascinerande att lĂ€sa om hur det var pĂ„ den tiden; hur nĂ„gon som var född utanför Ă€ktenskapet (oĂ€ktingar) blev föraktad och hur ogifta kvinnor fick kĂ€mpa.
Henry Ă€r till en början en sĂ„dan som ser ner pĂ„ oĂ€ktingar, men Ă€ndrar uppfattning nĂ€r han blir vĂ€n med en sĂ„dan. För att Ă„tergĂ„ till boken. Under de spĂ€nnande stunderna var det fullkomligt omöjligt att slĂ€ppa den! Jag lĂ€ste ut den pĂ„ fyra dagar, 650 sidor! 
Den Ă€r ibland sorglig och ibland skrattar jag högt. Det finns Ă€ven en liten gnutta kĂ€rlek. 
Den bĂ€sta bok jag lĂ€st pĂ„ lĂ€nge! 
Jag sĂ€ger bara: LÄS DEN!!!

Betyg: Jag tror att ni redan förstĂ„r vad betyget kommer att bli.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇