Bokrecensioner:Tänk om det där är jag, av Johanna Lindbäck

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Tänk om det där är jag
Författare: Johanna Lindbäck har bl.a. skrivit En liten chock, Välkommen hem och Som om jag frågat. Hon är en av mina favoriter när det gäller svenska ungdomsböcker!
Genre: Ungdomsbok
Antal sidor: 223, pocket

Handling:När Agnes flyttar med sin familj från Stockholm till Umeå har hon bestämt sig. Hon ska lyckas. Hon ska få vänner. Hon ska vara alldeles normal, öppen, utåtriktad, snäll och trevlig och alldeles vanlig.Hon fattade aldrig riktigt vad hon gjorde för fel när hon började gymnasiet i Stockholm, men nu ska det banne mig lyckas!Det blir inte så enkelt, märker hon, när hon träffar Adam (bor i huset bredvid, spelar tv-spel, är schysst men inte så intressant – eller?) och Jacob (klär sig i tajta, rosa jeans, spelar gitarr i ett band, umgås med svartklädda tjejer) – och hur avgör man egentligen om någon gillar en? Åh, vad jag tycker om den här boken. Värmande, feelgood-känsla; perfekt när höstmörkret faller på! Johanna Lindbäck är (enligt mig) fantastisk. Hon lyckas uttrycka sig i formuleringar som känns 100% rätt. Jag tror – jag vet förstås inte, men jag tror – att det kan vara svårt för vuxna att skriva ungdomsböcker som känns levande och aktuella. För det första att känna till ungomars språk och för det andra att kunna använda det på rätt sätt. Johanna Lindbäck klarar det galant, tycker jag. Dessutom är det en fin story som inte är så förutsägbar som man kan tro. 

Betyg: 5/5! En kort men hjärtvärmande bladvändare. Rekommenderas!

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇