Bokrecensioner:Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Genre: Ungdomsbok, kÀrlek
Antal sidor: 249
Originaltitel: The summer I turned pretty
UtgivningsÄr: 2009
Förlag: Ponto Pocket (tack för recensionsexemplaret!)

Detta Ă€r en gullig, lĂ€ttsmĂ€lt bok om den första kĂ€rleken och lite familjedrama. Huvudpersonen kallas Belly och Ă€r 16 Ă„r. Hon tillbringar varje sommar i en stuga som Ă€gs av mammans bĂ€stis. I huset finns tvĂ„ killar i hennes Ă„lder – Condrad och Jermiah. Belly har svĂ„rt att avgöra om hon bara gillar dem som kompisar eller mer Ă€n sĂ„, de Ă€r ju nĂ€stan som bröder för henne. Belly har ocksĂ„ en storebror, och dessa tre gaddar ofta ihop sig mot henne.
Jag gillar miljön starkt, men fÄr verkligen en mysig bild av huset med de tvÄ vÀnskapliga familjerna. Mammorna stÄr varandra nÀra och har en riktig systerrelation och det mesta kÀnns verklighetstroget.
Jag kan kÀnna igen mig mycket i den hÀr boken, inte minst i den ensamhet Belly kÀnner över att vara enda tjejen (jag har tvÄ bröder och fyra kusiner som Àr killar).
Egentligen sĂ„ tycker jag inte att boken Ă€r sĂ€rksilt vĂ€lskriven. Den Ă€r medryckande med hög igenkĂ€nningsfaktor, men allt Ă€r inte sĂ„ sammanhĂ€ngande. Det Ă€r lite förvirrande att författaren hoppar mellan olika Ă„r ibland. Huvudpersonen gör mig ocksĂ„ lite fundersam. Jag kommer inte riktigt underfund med hur hon Ă€r, ibland verkar hon vara vĂ€ldigt “tjejig” och bara tjatar om snygga killar, och i andra stunder lĂ„ter det som att hon Ă€r lite töntig.
Stort plus för det jÀttefina pocketomslaget! Det passar vÀldigt bra tycker jag.

Sommaren jag blev vacker skulle jag rekommendera till tjejer som vill  lĂ€sa nĂ„got lĂ€tt och underhĂ„llande.
Detta Ă€r första delen i en trilogi dĂ€r de andra böckerna heter Ingen sommar utan dig och Sommar för evigt.

Betyg: 3/5

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇