Bokrecensioner:Simon och ekarna av Marianne Fredriksson

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Simon och ekarna
Författare: Marianne Fredsiksson
Genre: Klassiker

Handling: Simon Larsson Ă€r ett judiskt adoptivbarn, men han vet inte om det sjĂ€lv. Han vĂ€xer upp i ett tryggt hem med sina vĂ€nliga förĂ€ldrar Erik och Karin. Det Ă€r andra vĂ€rdskriget.
Boken börjar nĂ€r Simon Ă€r 11 Ă„r. Han har bestĂ€mt sig för att “befria sig frĂ„n sin barndom”. Sedan fĂ„r man följa honom fram till dess att han Ă€r vuxen. Det Ă€r lite svĂ„rt att beskriva vad som hĂ€nder under alla dessa sidor. Det Ă€r ganska mycket vardag, men den Ă€r underhĂ„llande Ă€ndĂ„!

Simon och ekarna Ă€r egentligen en “vuxenbok”, men jag tyckte att det fungerade utmĂ€rkt att Ă€ven som 12-Ă„ring lĂ€sa den. Min mamma rekommenderade den Ă„t mig. Allting utspelar sig i Göteborg under andra vĂ€rldskriget, men boken Ă€r skriven 1985. SprĂ„ket kan vara lite knepigt ibland, och ibland beskriver författaren saker under lĂ„nga stycken som kan bli lite trĂ„kiga.
I början tĂ€nkte jag lite “men vad Ă€r det hĂ€r för bok?”, för det finns egentligen ingen riktig handling. Men boken drivs framĂ„t av en Ă€ndĂ„ vĂ€ldigt bra berĂ€ttelse, och det Ă€r inte ofta den blir trĂ„kig.
Kan kĂ€nnas lite vĂ€l lĂ„ng om man inte helt fastnar för den, men den Ă€r förbaskat bra! NĂ€r man vĂ€l kommer in i den vill man strĂ€cklĂ€sa, och det Ă€r totalt omöjligt att slĂ€ppa den! Jag lĂ€ste samtidigt som jag gick


Återigen kan jag nĂ€mna att man kanske ska vara lite Ă€ldre nĂ€r man lĂ€ser den, om man inte har ett bra ordförrĂ„d och Ă€r van vid nĂ„got svĂ„ra böcker.

Betyg:5 av 5 möjliga! 😀 Rekommenderas starkt!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇