Bokrecensioner:Quisling-varning!

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Rödhake
Författare: Jo Nesbö
Antal sidor: 481
Genre: Deckare

Jo Nesbös alkoholiserade (never seen that one before!) Harry Hole Ă€r en envis, pĂ„ grĂ€nsen till obstinat, polis som lever och verkar i Oslo. Boken inleds med en rĂ€ttegĂ„ng som Ă€r skrĂ€mmande lik rĂ€ttegĂ„ngen mot Breivik. NĂ€r jag lĂ€ste var jag tvungen att blĂ€ddra tillbaka och kontrollera nĂ€r boken skrevs
 för tolv Ă„r sen, visade det sig.

Ett terrorattentat planeras pÄ norsk mark som hÀmnd för att man hÄnat och förringat de norrmÀn som slogs pÄ tysk sida under andra vÀrldskriget. I denne till det yttre normala persons spÄr dyker snart det ena liket upp efter det andra. Harry Hole förstÄr snart att han mÄste forska i historien för att hitta den gamla krigsveteranen.

Boken alternerar mellan Harry Hole och hans kvinnliga kollega, en norsk nynazist, en politiker, den Àldre mannen som planerar attentatet och tillbakablickar till 1940-talet med ett kompani norrmÀn slogs pÄ tysk sida i Ryssland. Upplagt för förvirring lÄter det som, men Nesbö kryssar enkelt mellan sina olika berÀttare utan att falla i alltför mÄnga fÀllor.

Det stora minuset, för mig, var att jag listade ut vem mördaren var innan upplösningen. Jag trodde förstĂ„s att jag hade fel och att Nesbö strödde ut falska ledtrĂ„dar
 Lite snopen blev jag allt nĂ€r det visade sig att min gissning stĂ€mde. För mig drar det ner betyget. Boken Ă€r vĂ€lskriven i övrigt och bakgrunden med de tyskvĂ€nliga norrmĂ€nnen Ă€r verkligen intressant.

Betyg: 4/5

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇