Bokrecensioner:Pennalism i mysig miljö!

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: The Novice
Författare: Trudi Canavan
Antal sidor: 577
Genre: Fantasy

SPOILER-VARNING! Läs första boken först!

Trudi Canavans andra bok om Sonea tar vid där den första slutar. Sonea, Rothen och Lorlen har upptäckt att deras ”High Lord” sysslar med svart magi, men hindras från att avsätta honom genom diverse hot och övervakning. Samtidigt härjar en mördande magiker i staden Imardin.

Sonea försöker att bevisa sitt värde för de andra noviserna, men deras snobbism och förutfattade meningar gör att hon fortfarande ses som flickan från slummen. Ännu värre blir det när snorungen Regin utser sig själv till Soneas ständiga plågoande och utsätter henne för allt grövre trakasserier.

Samtidigt gör Rothens tidigare lärjunge Dannyl flera viktiga upptäckter; både om sig själv och i sin forskning där han följer i High Lord Akkarins fotspår.

När halva boken har gått är jag grundligt trött på att läsa om Regins mobbarpåhopp. Jag påminns om när jag läste Virginia Andrews-böcker på löpande band under högstadiet där pennalism mot vackra, smarta tjejer utan föräldrar på internatskola kändes som ett ständigt återkommande tema. Det blir en aning klichéartat även i Canavans bok. Karaktären Regin känns lite väl endimensionell, vilket övriga skurkar faktiskt inte gör. Men när Rothens son Dorrien introduceras i boken blir det betydligt intressantare igen och jag rycks med i läsningen igen. Härligt!

Betyg: 4/5

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇