Bokrecensioner:Howdy mate!

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Fladdermusmannen
Författare: Jo Nesbö
Antal sidor: 363
Genre: Deckare

Harry Hole Àr tillbaka och den hÀr gÄngen reser han till Australien. Det Australien som Harry Hole kommer till liknar inte alls det Australien man Àr van vid frÄn böcker och TV. HÀr vimlar det nÀmligen av droger, sprit, hippies, transvestiter, blottare, alkoholister, och inte att förglömma, aboriginska myter och mumbojumbo.

Harry reser till Australien för att bistÄ sina australiska kollegor i ett fall. Den norska B-kÀndisen Inger Holter har hittats död och man Àr angelÀgen om att snabbt reda ut fallet. Snart visar det sig att hennes död inte tycks vara en enskild hÀndelse, utan kanske ett verk av en seriemördare.

I Fladdermusmannen förstĂ€rks bilden av Harry Hole som den ensamme alkoholisten. NĂ€r flera av de personer han lĂ€rt kĂ€nna i Australien faller offer för gĂ€rningsmannen tappar han helt fotfĂ€stet och hĂ€nger sig Ă„t en flera dagar (veckor?) lĂ„ng Jack Daniels-fylla. Slutet Ă€r en orgie i pang-pang och hederligt Hollywood-hantverk med specialeffekter
 lite mĂ€rkligt sĂ„ hĂ€r i efterhand eftersom det inte alls stĂ€mmer med stilen i övrigt.

Betyg: 3/5

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇