Bokrecensioner:Fantasy för hela slanten

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Magician’s guild
Författare: Trudi Canavan
Antal sidor: 465
Genre: Fantasy

Efter en lång sejour i ”verkligheten” är det dags att återvända till den älskade fantasyn. Den här gången blev det The black magician-trilogin av Trudi Canavan.

Sonea bor i slummen i staden Imardin. Staden styrs av kungen som har ett magikergille till sin hjälp. Magikergillet tillhör stadens elit och är intensivt hatade av stadens fattiga invånare. En gång om året ”renas” staden av magikerna genom att slumborna drivs ut. Sonea rycks med under ”reningen” och kastar sten mot magikernas magisköldar. När stenen går igenom skölden blir såväl magiker som Sonea lika förvånade och i tumultet som uppstår dör en slumpojke. Sonea flyr för sitt liv.

Magikerna samordnar sökandet efter Sonea eftersom hon kommer att bli en fara (för sig själv och andra) när hennes slumrande krafter vaknar. Slummens Tjuvar (en grupp kriminella) tar sig an henne och försöker med olika medel hjälpa Sonea att ta kontroll över sin magi.

Efter ungefär halva boken hamnar Sonea hos magikerna, vilket är tur eftersom man vid det laget tröttnat på de segdragna flykterna till nya gömställen. Canavan berättar i ett ganska lugnt tempo, har byggt upp en väl genomtänkt värld och de flesta karaktärerna är inte endimensionellt goda eller onda (även om det givetvis finns undantag även här). Huvudpersonen Sonea är för det mesta trovärdig – när hon blir utpressad agerar hon dock ganska okaraktäristiskt…

Det känns som om Canavan har lyckats väl. Lite för lite ”action” för att det ska bli högsta betyg, men jag ser fram emot fortsättningen. Spännande!

Betyg: 4/5

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇