Bokrecensioner:Familjeepos över nationsgränserna

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Claudia och Amy
Författare: Elizabeth George
Antal sidor: 523
Genre: Roman

Den väluppfostrade prästdottern Amy växer upp i den lilla byn Crofton. Som 17-åring träffar hon den betydligt äldre Noel som nyss återvänt hem från första världskriget. De gifter sig och den oskuldsfulla Amy upptäcker snart att kriget satt outplånliga spår hos hennes man. Noel är impotent och de tycks vara dömda till att förbi evigt barnlösa.

Samtidigt i Tyskland möter den spotska Claudia en betydligt äldre man. Efter föräldrarnas död tvingas hon ta klivet från omhuldad familjeflicka till familjeförsörjare. Hon blir mannens älskarinna i utbyte mot varor och presenter. När Claudia upptäcker att hon är gravid försöker hon först framkalla missfall. Men försöket misslyckas och hon tar kontakt med sin tidigare älskare, men denne invänder indignerat att barnet knappast kan vara hans.

När Claudia och Amy genom en händelse möts tar bådas liv en oväntad vändning. Boken utspelar sig under mer än 20 års tid och följer både Claudia och Amy och nästföljande generation.

Jag sugs inte in i berättelsen omgående. Jag har hunnit läsa rejält långt innan boken börjar fascinera mig på allvar. Då tjusas jag av att berättelsen faktiskt påminner om det verkliga livet med alla dess oväntade krumbukter och vändningar. Människor tappar kontakten av alla möjliga, konstiga anledningar och handlar ofta irrationellt. Precis så är det i Elizabeth Georges bok! I slutet är jag totalt fast och vill bara ha svar på hur det ska gå!

Betyg: 5/5

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇