Bokrecensioner:Eragon

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Eragon (första boken)
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy

Ja. Jag började lÀsa Eragon i somras, hade hört mycket om den och b.l.a. min kusin sa att den var helt fantastisk. Har lÀst den lite till och frÄn tills jag faktiskt gav upp den för nÄgon mÄnad sedan.
Storyn Àr att en ung pojke vid namn Eragon som hittar en vÀldigt speciell som snart visar sig vara ett drakÀgg. Draken blir snabbt hans bÀsta vÀn och de kommunicerar genom tankarna. Tillsammans bestÀmmer de sig för att döda de varelser som mördade Eragons morbror. De ger sig ut pÄ en lÄng och krÀvande resa.

AlltsÄ, egentligen Àr det en ganska bra bok, problemet Àr bara att den Àr mördande seg. Jag tycker inte att det riktigt finns nÄgot som driver den framÄt, de lÄnga och detaljerade beskrivningar och ointressanta hÀndelser som liknar varandra blir uttrÄkande. Det Àr ocksÄ ganska jobbigt att man ofta mÄste blÀddra fram till första sidan för att studera Eragons vÀg pÄ kartan över landet. Och sÄ finns det naturligtvis ett fiktivt sprÄk sÄ man mÄste slÄ upp ord i den lilla ordlistan lÀngst bak.
PÄ det stora hela Àr boken rÀtt spÀnnande, men jag tycker att det mer vardagliga bitarna blir lite utdragna.
Det Ă€r vĂ€ldigt uppmĂ€rksammat att författaren bara var 15 Ă„r nĂ€r han utkom med Eragon, och det Ă€r ju verkligen helt otroligt! Hela berĂ€ttelsen Ă€r lĂ„ng och invecklad och han har gjort ett riktigt bra jobb! Att fullstĂ€ndigt slĂ„ igenom sĂ„ nĂ€r man bara Ă€r tvĂ„ Ă„r Ă€ldre Ă€n mig sjĂ€lv Ă€r ofattbart.
Jag har kommit underfund med att jag inte Àr rÀtt person för sÄn hÀr tung fantasy, det Àr för avancerat och speciellt. Men jag kan mycket vÀl förstÄ att de riktiga fantasy-fanatikerna gillar det hÀr (Mimmie Àr ett exempel).
SÄ, jag tycker egentligen att Eragon Àr en bra bok, men lite för lÄngsam för mig.

Betyg: 4/5, det Ă€r ganska högt med anledningen stĂ„r pĂ„ raden ovan.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇