Bokrecensioner:En tripp in i galningarnas land

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Hypnotisören
Författare: Lars Kepler
Antal sidor: 572
Genre: Deckare

Jag antar att i princip alla andra redan läst fenomenet Lars Kepler vid det här laget. Dock inte undertecknad. Men nu har det vidtagits åtgärder för att rätta till denna brist!

Boken handlar (surprise!) om en hypnotisör som i tio års tid sopat alla problem och märkligheter under mattan. Självklart kan man inte hålla denna gigantiska hög med smutsiga hemligheter ansamlad i all evighet – självklart kommer de tillbaka och biter honom i rumpan. Men inte alls på det sätt som man skulle kunna tro!

I bokens inledning begås en rad bestialiska mord i ett idylliskt radhus. Inga spår finns och man fruktar att mördaren ska ge sig på den sista kvarvarande familjemedlemmen Evelyn. Polisen Joona Linna griper därför efter halmstrån i form av hypnotisören Erik Maria Bark. Bark har lovat sig att aldrig mer hypnotisera, men gör ett undantag för att kunna rädda Evelyn. På grund av Barks brutna löfte kastas vi in i en rad nya händelser.

Pseudonymen Keplers persongalleri kryllar av socialt inkompetenta individer; totala galningar, trumpna tonåringar, djävulsbarn och par som vägrar kommunicera. Jag borde avsky det, fast det gör jag inte… Det enda jag märker att jag stör mig på är att huvudintrigen helt plötsligt får sätta sig i baksätet. Vad hände nu? Och kanske också det faktum att det finns en drös totalt bindgalna personer i handlingen, men att ingen tycks märka att de är fullständigt galna.

Jag läser med nöje fler romaner av Lars Kepler!

Betyg: 4/5

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇