Bokrecensioner:Blunda och hoppa av Sarah Dessen

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Blunda och hoppa
Författare: Sarah Dessen
Genre: Ungdom, kÀrlek
Antal sidor: 365
Utgiven: 2013
Förlag: Rabén & Sjögren (tack för förhandsexemplar!)

Remy lever ett vĂ€lplanerat och lugnt liv dĂ€r inget lĂ€mnas Ă„t slumpen. Hon  dejtar stĂ€ndigt nya killar och varje förhĂ„llande följer samma schema. Men  hon tror inte pĂ„ kĂ€rleken, och kanske beror det pĂ„ att hennes   mamma Ă€r  inne pĂ„ sitt femte Ă€ktenskap.

 High school Ă€r just avklarat och Remy har hela sommaren framför sig  innan  hon ska flytta till ett prestigefyllt college. Hon planerar att skaffa  sig en  eller annan sommarflirt som hon kan dumpa innan hon flyttar,  vilket kĂ€nns  jĂ€ttesmidigt. Kort, roligt och inte nödvĂ€ndigtvis hĂ„llbart. Men  det visar sig  inte bli sĂ„ enkelt.

Dexter dyker upp i henes liv och pÄstÄr att de Àr menade för varandra. Han Àr en charmig musikkille, men han Àr ocksÄ allt det som Remy hatar; klumpig, spontan och oförutsÀgbar. Remy försöker stÄ emot sina kÀnslor men inser snart att hon Àr kÀr.


Jag förstÄr absolut varför Sarah Dessen Àr sÄ hyllad. Handlingen Àr medryckande och somrig och boken tar upp viktiga funderingar kring livet och mÀnniskorna i ens omgivning.

I början kĂ€ndes boken nĂ„got seg, och jag var vĂ€ldigt tveksam till Dexter. Han Ă€r menad att vara en kaosig men gullig kille som man bara faller direkt för som lĂ€sare, men mig övertygade han inte. Det Ă€r liksom inte första gĂ„ngen man lĂ€ser om en sĂ„dan person och det kĂ€nns inte som att detta Ă€r en sĂ€rskilt frĂ€sch uppdatering. Han Ă€r för smörig. Även Remy kĂ€ndes till en början lite överdriven i sina perfektionistiska tankar, men hennes personlighetsutveckling var vĂ€ldigt intressant och fantastiskt bra skildrad, och positivt nog kom jag att gilla henne rĂ€tt snabbt.

SprÄket Àr lÀttsamt och humoristiskt vilket Àr oerhört viktigt för den hÀr genren. Med bara nÄgra fÄ ord bygger Sarah Dessen upp situationer och kÀnslor som Àr lÀtta att kÀnna igen sig i. Boken bjuder ocksÄ pÄ intressanta relationsutvecklingar, inte minst mellan Remy och hennes speciella mamma som jag inte kan undgÄ att gilla trots att hon lÄter Remy ordna upp allting. Alla band knyts ihop vÀldigt fint i slutet, och dÄ Àr boken riktig fÀngslande. Varning för strecklÀsning!


Betyg: 4/5. Bra bok, men jag hade höga förvĂ€ntningar och blev lite besviken pĂ„ Dexter.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇