Bokrecensioner: Zombier och blod i Austen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Vilken rolig idé att göra Stolthet och fördom till en blodfylld skrÀckis. Austens historia full med zombie inslag Àr verkligen underhÄllande. Zombie detaljerna Àr roliga och ibland till och med lÀskiga. Boken Àr dessutom fylld med snygga illustrationer som förstÀrker bilden av zombies bland Austens kÀnda karaktÀrer.

Fram till mitten Àr detta superkul. Men nÀr Mr Darcy och Lizzy strider mot varandra med eldgafflar och kung-fu efter att Mr Darcy friat till Lizzy för första gÄngen tÀnker jag plötsligt: Jag klarar inte mer! Nej, och nÀr jag nu tittar pÄ boken med bokmÀrket inklÀmt efter ungefÀr 160 sidor kÀnner jag inget sug alls, jag Àr mÀtt. Zombierna har jag vant mig vid och det Àr i princip samma historia som jag lÀst och sett hundratals gÄnger förut.

Kul till en början, men nÀr man lÀst en bit Àr det inte sÀrskilt frÀckt lÀngre. Dialoger och hÀndelser man Àlskar frÄn originalet försvinner bakom alla sparkar och blodiga knivar. Ni som gillar action mer Àn prat men ÀndÄ vill lÀsa denna klassiker sÄ Àr zombie verisionen perfekt. Ni andra borde lÀsa originalet. Och för er Stolthet och Fördom fantaster, lÀs Zombie verisionen ÀndÄ, det Àr en komisk upplevelse fram till ett visst antal sidor.

Skrivet av Elin
Kategorier: 14+, Klassiker, KÀrlek, SpÀnning, Vuxenböcker

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇