Bokrecensioner: Värd att vänta på

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Det är roligt att äntligen få skriva recensionen om Sonya Hartnetts nya bok Fjäril. Jag har längtat efter boken i evigheter och nu när jag skulle läsa den var jag nervös, tänk om den inte alls var så bra som jag trodde? Men jag oroade mig i onödan, fjäril var till och med bättre än jag trodde och det är inte varje dag man stöter på en bok som överstiger ens förväntningar.

Snart fjortonåriga Plum är en osäker och svag person. Hennes vänner består av ett kompisgäng som retar henne, men hon umgås hellre med dem än blir helt ensam. När Plums vuxna granne Maureen erbjuder sig att bli Plums vän tänds ett hopp i Plum. Maureen är vacker, klok och vuxen. Men vad som gömmer sig bakom Maurens plötsliga vänlighet kan Plum aldrig ana.
Jag har tyckt väldigt mycket om Sonya Hartnetts tidigare böcker. Men Fjäril var absolut den bästa. Den är gången har hon inte bara lyckats skiva en ruskigt bra bok utan också en bok som når fram till sin målgrupp, något hon inte har lyckats med på samma sätt tidigare. Jag älskade hela boken, historien och språket var vackert, på gränsen till obehagligt och jag fick ont i magen av att läsa om Plum. Det var verkligen värt att längta så efter Fjäril och den ska få en riktigt fin plats i min bokhylla.
Skrivet av Elin
Kategorier: Elins Favoriter

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇