Bokrecensioner: Tillbaka till Natens hus och Zoey

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Är ungefĂ€r i mitten pĂ„ sveket, andra delen i serien nattens hus. Och serien har blivit riktigt riktigt bra. Förut tyckte jag inte jĂ€tte mycket om första boken men hela historien har blivit mycket intressantare nu.

Det som har hÀnt Àn sÄ lÀnge (obs. om du ska lÀsa första borde du nog inte lÀsa vad jag sÀger om andra) Àr att Zoey blivit ledare för nattens döttrar. Hennes nya pojkvÀn Eric Àr bortrest till den Ärliga mÀsterskapen i Shakespeare monologer. Nefret sÀger att Afrodite har förlorat sin förmÄga att förutse olyckor, men snart fÄr Zoey veta att det inte stÀmmer dÄ Afrodite förutser ett bro ras dÀr Zoeys mormor skulle dött om inte Zoey förhindrat det.
En ny lÀrare kommer till skolan Loren (tror jag han heter). Annars gÄr livet toppen för Zoey förutom att hon Àr nervös inför sitt första möte som nattens döttrars ledare.
Men en dag ser hon pÄ nyheterna att en kille, Chris Àr försvunnen. Zoey fÄr den dÀr kÀnslan i magen som alltid talar rÀtt. KÀnslan sÀger att Chris Àr död, men Zoey vill inte tro det. För hon kÀnde Chris nÀr hon var mÀnniska. NÄgra dagar senare hittas han död vid en flod och dÀrefter försvinner Àven hans kusin.
Zoey börjar kÀnna sig osÀker pÄ Nefret som innan varit som hennes mor. Det Àr nÄgonting Nefret döljer, Zoey (och jag) har bara inte en aning om vad.

Just nu gör jag verkligen allt för att inte öppna boken och lÀsa till klockan tre pÄ natten, för den Àr sÄ spÀnnande! och jag vill verkligen veta vad som hÀnder.
Nu skulle jag egentligen plugga inför engelska provet, fysikprovet, biologiprovet, so provet + so inlÀmningen, fysikprovet, matteprovet, och svenska boksamtalet. Men jag vill bara lÀsa!
Och istÀllet för att plugga bloggar jag.
Jag sitter och funderar pÄ var sveket kommer in i boken. Boken heter ju faktiskt sveket och Zoey kommer antagligen bli sviken av nÄgon.
Jag Àr faktiskt riktigt imponerad pÄ författarna. Innan har boken (vampyrens mÀrke) varit sÄ förutsÀgbar, nu har de lyckats klÀmma in sÄ mycket hÀndelser samtidigt att man inte har en aning om vad som kommer hÀnda.
Ibland mÄste jag erkÀnna, att jag kommer att tÀnka pÄ Harry Potter nÀr jag lÀser nattens hus. Det Àr inte sÄ mÄnga skillnader, förutom att Harry potter Àr tusen miljoner gÄnger bÀttre och tre tusen miljoner gÄnger mer vÀlskriven. Men alla gÄr ju omkring med halvmÄnar i pannan, speciellt zoey som har ett ifyllt mÀrke. Och det finns vÀl nÀstan ingen som inte kÀnner till att Harry har en blixt i pannan. Och Zoey Àr ju utvald precis som Harry. Fast Harry blev utvald av ödet och Zoey av en gudinna.
Men Harry Àr sÄ överlÀgsen den hÀr boken att det nÀstan Àr pinsamt.
Men bara för det Ă€r den inte dĂ„lig! Jag Ă€lskar den just nu! och jag lĂ€ngtar verkligen tills tredje delen kommer ut pĂ„ svenska! Hur lĂ„ng tid det nu kommer att ta.Skrivet av Elin Kategorier: 14-14+KĂ€rlekSpĂ€nningSvekVampyrervĂ„ldVĂ€nskapövernaturligt

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇