Bokrecensioner: Spelar dod

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Kim Àlskar Tove. Han och hans fem vÀnner,Tove, Manny, Philip, Pia-mia och Criz, brukar Äka pÄ utflykter och titta pÄ fÄglar. Men en kvÀll ute i skogen gÄr allt fel. Manny har med sig alkohol och nÄgon hasch. Kim vÀgrar och alla börjar brÄka med honom, nÀr de skadar honom illa med kniv har Kim inget annat val, han spelar död.

Som jag skrev sĂ„ hade jag problem med att börja pĂ„ boken. Jag hade nĂ„gon konstig motvilja mot den och mina tankar flög hela tiden ivĂ€g. SĂ„ vad som stod pĂ„ de tjugo första sidorna har jag ingen aning om. Men sedan tog den faktiskt tag i mig! Jag kan verkligen hĂ„lla med Kim, Kim tĂ€nker för mycket, större delen av boken bestĂ„r av hans funderingar, men vem tĂ€nker inte för mycket? Jag gillade historien, jag gillade sĂ€ttet berĂ€ttelsen framfördes pĂ„ och jag gillade sprĂ„ket, men för mig var det Ă€ndĂ„ en bok dĂ€r man lĂ€tt tappade koncentrationen. Om det beror pĂ„ boken eller pĂ„ mig vet jag inte. För att ha vunnit 1999 Ă„rs Augustpris för barn och ungdom Ă€r den Ă€ndĂ„ sĂ„dĂ€r halvbra. varken bu eller bĂ€, finns det nĂ„got passande ord?Skrivet av Elin Kategorier: KĂ€rlekSvekvĂ„ldVĂ€nskap

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇