Bokrecensioner: Recension “Försoningen”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Försoningen
Författare: Hannah Widell & Amanda Schulman
Bokförlag: Forum
Ålder (vad jag tycker): Från 15 år
Antal sidor: 267 sidor
ISBN: 9789137145938
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 2.81
Första meningen i boken: Vanessa skyndade uppför trappan som snirklade sig runt gallerhissen.

Baksidestext
“Det var som om de hade någon sorts osynlig tråd mellan sig, som spändes och larmade när något inte var bra. En livlina som gjorde att de kunde plocka upp varandra.”
Alicia och Vanessa är systrar men lever sitt vitt skilda liv. Alicia är PR-assistent i modebranschen och bor med sin överklasskille i en vindsvåning på Östermalm. Hon gör allt för att vara perfekt och passa in, för att ingen ska kunna ana vem hon egentligen är. Vanessa jobbar på ett tv-produktionsbolag och lever ett dekadent singelliv, med vilda fester, droger och svåra killar. Fartfyllt och intensivt är hennes standardläge – för vad skulle hända om hon saktade ner?
Deras olikheter leder till ständiga konflikter och krocken är ofrånkomlig. Systrarna bryter helt med varandra, trots att de någonstans inom sig vet att de är starkare tillsammans. Hur ska de göra för att hitta tillbaka till varandra och försonas?

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är ganska bra! Den har en bra story och eftersom den handlar om två systrar med olika sorters liv blir den underhållande. Jag gillar att det är mycket som händer hela tiden. Det gör att jag vill fortsätta läsa. Jag tycker däremot att den är som alla andra liknande böcker. Några gånger hade det varit roligt om författarna valt en annan väg till en viss händelse. Den hade kanske varit ännu bättre om det inte var så mycket liknande händelser. Det var vid flera tillfällen det hände samma sak med olika killar, det saktade ner tempot men gjorde ändå inte jättemycket. Annars är den bra och jag tror jag kommer läsa nästa del inom kort!

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇