Bokrecensioner: Recension “De blindas rike”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

De blindas rike
Författare: H. G. Wells
Bokförlag: Novellix
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 15 Ă„r
Antal sidor: 47 sidor
ISBN: 9789175892320
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.89
Recensionsexemplar: Nej!
Första meningen i boken: Drygt femhundra kilometer frÄn Chimborazo, tvÄhundra frÄn snön pÄ Cotopaxi, högt uppe i de ödsligaste delarna an ecuadorianska Anderna, ligger en gÄtfull bergsdal, helt avskuren frÄn resten av vÀrlden, som kallas de blindas rike.

Baksidestext
De började ropa. Pedro tog tĂ€ten och fattade NĂșñez hand för att leda honom till husen, men denne drog snabbt tillbaka handen. ”Jag kan se”, sa han.
”Se?” sa Correa.
”Ja, se”, svarade NĂșñez och nĂ€r han vĂ€nde sig mot Correa rĂ„kade han snava pĂ„ Pedros Ă€mbar.
”Hans sinnen Ă€r Ă€nnu outvecklade”, sa den tredje blinde mannen. ”Han snavar och talar obegripliga ord. Ta honom vid handen.”
”Som ni vill”, sa NĂșñez och de började leda honom, varvid han knappt kunde hĂ„lla sig för skratt. De visste tydligen ingenting om vad det innebar att kunna se. NĂ„vĂ€l, förr eller senare skulle han nog lĂ€ra dem.

Vad tycker jag?
Jag har sÄ svÄrt för denna novell. Jag gillar inte alls sprÄket och storyn Àr inte heller jÀttebra. Jag tyckte den var svÄr att hÀnga med i och tankarna for ivÀg pÄ annat hÄll för att jag inte fastnade. Nej, det hÀr var ingen novell för mig. Det kan kanske bero pÄ att jag inte var sÄ sugen pÄ att lÀsa den, men den borde ÀndÄ fÄngat mig mer om den varit bra.

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇