Bokrecensioner: Pojkarna

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

NÀr en bok vunnit augustpriset Àr det svÄrt att inte lÄta förvÀntningarna skjuta i höjden. Men att nÄ upp till förvÀntningar Àr inget problem för Jessica Schiefauers bok Pojkarna. Redan vid inledningen tar sprÄket med mig till ett tillstÄnd dÀr förvÀntningar inte spelar nÄgon roll. Jag Àr fast.

De tre bÀsta vÀnnerna Kim, Bella och Momo, flyr undan verkligheten i ett vÀxthus. NÀr en mystisk blomma börjar vÀxa fram smakar de av dess nektar och blir förvandlade till pojkar. Först Àr det som en lek, pojkgestalterna blir deras nya masker. Speciellt för Kim kommer det snart att betyda mer Àn sÄ. Som pojke slipper hon killars trakasserier och allt hon tidigare föraktat hos sig sjÀlv.

Det Àr en underlig historia, ÀndÄ kÀnns den sÄ naturlig och trovÀrdig medan man lÀser. Det Àr frÀmst det vackra sprÄket som fÄr hela boken att kÀnnas sÄdÀr magisk och besynnerlig. Men den kan stundtals ocksÄ vara riktigt skrÀmmande. Det Àr en stark skildring om vÀnskap och att vÀxa upp, en unik berÀttelse som helt klart Àr vÀrd sitt Augustpris.

Skrivet av Elin
Kategorier: 14+, Hemligheter

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇