Bokrecensioner: Paper Towns

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Quentin har alltid beundrat sin granne Margo pÄ hÄll. SÄ nÀr hon en kvÀll stÄr utanför hans fönster och ber honom följa med pÄ ett Àventyr tvekar han inte. Efter den minst besynnerliga natten tror Q att allt kommer vara annorlunda i skolan, att den populÀra och vackra Margo kan vara hans vÀn utan att dölja det. Och visst blir det annorlunda, för Margo dyker inte upp. NÀr det visar sig att hon har rymt förstÄr Q att det Àr hans uppgift att hitta henne. Snart inser han att hon medvetet lÀmnat ledtrÄdar efter sig och sökandet inleds.

NÀr jag började pÄ Paper Towns förstod jag direkt att detta Àr en bra bok. Detta Àr en mÀsterlig bok som Àr briljant skriven med lysande karaktÀrer och genialiska dialoger. Men Àven om jag förstod att det var en bra bok sÄ kunde jag inte njuta av den. Jag fastnade inte för sprÄket, karaktÀrerna och dialogerna pÄ samma sÀtt som jag brukar med John Greens böcker. Dumt nog kunde jag inte lÄta bli att jÀmföra boken med Var Àr alaska. Och i jÀmförelse med Alaska Àr Margo bara en blek kopia. Det kÀnns som att jag gÄtt miste om en fantastisk lÀsupplevelse, men ibland hÀnder det att bok och lÀsare inte klickar.
Skrivet av Elin
Kategorier: engelska böcker, VÀnskap

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇