Bokrecensioner: Önska Bort Önska Nytt

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Den fantastiska författaren Ingrid Olsson har nu kommit ut med två novellsamlingar, “Blink blink med stjärnan” och “Önska bort önska nytt.” I veckan läste jag den sistnämnda och blev lika överraskad och betagen som senast jag läste en Ingrid Olsson bok. På nytt minns jag varför denna ungdomsförfattare är så otroligt läsvärd.

I “Önska bort önska nytt” finns flera korta noveller. Även om vissa noveller kan bestå av bara några rader text går de rakt in i hjärtat, varenda en. Med ett enkelt språk lyckas hon fånga så mycket med så lite ord. Behöver jag säga hur imponerad och fascinerad jag blir? Inga utsmyckningar behövs för att man ska förstå ett helt sammanhang. Det korta enkla språket gör berättelserna bara mer effektfulla och jag känner med varje karaktär. En hel sida där det bara står två ord “ett stjärnfall” räcker för att börja gråta. Det är så otroligt fint, ärligt och äkta. Få ungdomsböcker lyckas fånga situationer och känslor hos ungdomar lika bra som de här 125 sidorna.Skrivet av Elin Kategorier: Noveller

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇