Bokrecensioner: Mister Pip!

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Jag hade hört att att tro pÄ mister Pip skulle vara sÄ fantastisk. Handligen tyckte jag var vÀldigt fin. Matilda och hennes klasskamrater blir förtrollade av lysande utsikter nÀr mr Watts lÀser högt för dem. De drömmer sig bort till ett England och glömmer helt bort kriget och oroligheterna som hÀrjar pÄ ön. Men det fanns bara ett stort problem nÀr jag lÀste boken. Jag kÀnde mig inte nÀrvarande.

NÀr hemska saker hÀnde, nÀr jag visste att nu borde jag gripas med, kanske grÄta, kÀnde mig mer förvÄnad. Sedan övergick min förvÄning till att jag tyckte det var hemskt, men jag berördes inte. Detta Àr vÀldigt synd tycker jag och jag vet inte om det beror pÄ mig eller boken. Antagligen beror det pÄ mig. Alla mÀnniskor reagerar olika pÄ en bok och den hÀr boken tog inte tag i mig, tyvÀrr.

DÀremot har jag blivit vÀldigt sugen pÄ att lÀsa Charles Dickens bok lysande utsikter. Jag har inte varit nyfiken pÄ att lÀsa en Charles Dickens innan. Men det kÀnns konstigt att jag kÀnner till alla karaktÀrer, vad som hÀnder, plus andra bokfigurers Äsikter om hÀndelser, utan att sjÀlv ha lÀst den. Det Àr inte bara i att tro pÄ mister Pip som jag har lÀst om lysande utsikter. Utan den har förekommit i vÀldigt mÄnga böcker jag lÀst, och dÄ Àr det svÄrt att inte bli nyfiken tillslut.
Skrivet av Elin
Kategorier: 14+, Krig, Vuxenböcker

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇