Bokrecensioner: Lock and Key

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Jag blev precis en av 57 000 mĂ€nniskor som gillar Sarah Dessen pĂ„ facebook. Ni kan tycka vad ni vill men 57 000 Ă€r ett imponerande antal fans för en ungdomsförfattare . Jag menar, David Levithan har endast 1000 fans och Meg Cabot har till exempel 17 000 (pĂ„ fb). Nu nĂ€r jag lĂ€st ut min fjĂ€rde Dessenbok börjar jag fundera pĂ„ om jag tröttnat. Börjar det bli lite tjatigt kanske? Jag letar verkligen efter fel, men misslyckas totalt. Dessen förblir min felfria favorit.

I Lock and Key sticker Rubys mamma. Ruby tycker att hon klarar sig bra sjÀlv men nÀr hyresÀgarna hittar henne i ett hus utan varken ström eller vatten anmÀler de det till socialen. Till slut hamnar hon hos sin stora syster Cora, de har inte hört frÄn varandra pÄ mÄnga Är. Cora visar sig bÄde vara gift och bo i ett flott hus i ett exklusivt omrÄde och redan första dagen sÀtter de Ruby i en snobbskola. Med Ruby tÀnker inte stanna kvar hos sin syster, nÀr hon klÀttrar över grannens staket i ett rymningsförsök krockar hon nÀstan med grannens son,
och det Àr dÄ hon trÀffar Nate.

Ännu en Dessen-roman med slukarvarning. Kanske inte favoriten men Äh! orkar inte hĂ„lla pĂ„ att jĂ€mföra. Det var underbart att följa Rubys utveckling frĂ„n omöjlig till Ă„tminstone hanterbar. Hur hon tillslut hittade hem och hur relationen mellan henne och Cora tillslut förbĂ€ttrades under berĂ€ttelsens gĂ„ng. Kanske inte lika mycket kĂ€rlek som i de andra Dessen böcker jag lĂ€st, men det var inget minus, hĂ€r Ă€r det istĂ€llet mycket fokus pĂ„ familj. Som ni ser satte jag verkligen in mig i familjeproblemen och stod hela tiden pĂ„ Rubys sida och hejade pĂ„, vilket kĂ€ndes hĂ€rligt!

NĂ€st pĂ„ tur Ă€r The truth about forever som jag velat lĂ€sa i evigheter och Someone like you som jag blev extra nyfiken pĂ„ idag nĂ€r jag lĂ€ste den hĂ€r recensionen.Skrivet av Elin Kategorier: 14+engelska böckerFamiljeproblemKĂ€rlekVĂ€nskap

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇