Bokrecensioner: Julfritt!

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Julfritt handlar om ett medelÄlders par, Luther och Nora, vars enda dotter bestÀmmer sig för att jobba utomlands i ett Är. Att fira jul utan dottern hemma kommer inte bli samma sak och dessutom rÀknar Luther ut att de slösat bort 6100 dollar pÄ förra julen. Av de pengarna fick de inte ut nÄgonting av vÀrde. Paret bestÀmmer sig helt enkelt för att hoppa över julen det hÀr Äret och istÀllet lÀgga pengarna pÄ lyxkryssning till karibierna. Detta bemöts inte vÀl av grannar och mÀnniskor i deras bekantskapskrets. De blir ovÀnner med halva stan och nÀr deras dotter ringer pÄ julafton med en överraskande nyhet stÀlls deras planer pÄ sin spets.

John Grisham lyckas verkligen skildra hur hysterin kan bli över julen i USA. Julparader dĂ€r man utser bĂ€sta pyntade huset, de smockfulla butikerna i köpcentren, alla onödiga och dyra julklappar som köps, stora dyra julfester m.m. Även om Sverige har en julhysteri sĂ„ kan den inte mĂ€ta sig med USA:s dĂ€r man praktiskt taget klĂ€r ut hela huset med tusentals blinkade smĂ„ lampor och sĂ€tter upp stora lysande figurer pĂ„ taken. Julfritt Ă€r den roligaste boken jag lĂ€st pĂ„ lĂ€nge och jag skrattade mĂ„nga gĂ„nger Ă„t Luther och Noras försök att undivka julen. Även om den Ă€r vĂ€ldigt överdriven sĂ„ kan jag förstĂ„ hans budskap och man fĂ„r sig faktiskt en tankestĂ€llare om jultraditionen. Perfekt att lĂ€sa nu inför jul!

Finns Àven som film!

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇