Bokrecensioner: Jag finns

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

“HjĂ€rtat Ă€r en muskel som aldrig vilar.
Det arbetar varje dag, natt timme, minut, sekund.
TĂ€nk om det slutar?
TÀnk om det bara vÀljer att stanna?
DĂ„ finns man inte lĂ€ngre.”
Utdrag

Johanna blir misshandlad av tvĂ„ killar i skolan sĂ„ fort de fĂ„r ett tillfĂ€lle. Alla tjejerna tycker att Johanna Ă€r knĂ€pp. LĂ€rarna tittar Ă„t ett annat hĂ„ll och hennes mamma Ă€r vĂ€rst. Den tunga röran av hopplöshet fĂ„r Johanna att glömma varför hon vill leva. Det enda hon har Ă€r sin lillebror och doften av vanilj. Hon Ă€r för feg för att ta sitt liv. Även om hon önskar att hon vore död hoppas hon att allt nĂ„gon gĂ„ng kommer ordna sig.
Jag finns Àr det starkaste jag lÀst inom ungdomskategorin i Är. Detta var en bok som riktigt stack i hjÀrtat och den Àr verkligen vÀrd att lÀsa. KÀnslan av att allt Àr hopplöst, att Johanna aldrig kommer kunna resa sig och ta sig ur skiten tyngde mig hela tiden. Boken Àr absolut vÀrd ett pris av nÄgot slag. Den var inte överdriven, den blottade snarare Johannas tankar, kÀnslor och upplevelser pÄ ett sÄdant sett att man nÀstan kÀnde sig som Johanna.
Skrivet av Elin
Kategorier: 14+, Elins Favoriter, Hemskt, Mobbning, Sorgligt, Viktigt, vÄld

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇