Bokrecensioner: Fredag hela veckan

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Alla pĂ„ Jefferson High vet vem Samanta Kingston Ă€r. Tillsammans med sina tre bĂ€sta vĂ€nner utgör hon skolans elit, hon har den snyggaste pojkvĂ€nnen och blir bjuden till alla coola fester. NĂ€r det Ă€r amordagen pĂ„ skolan Ă€r hon en av dem som fĂ„r flest rosor. Men samma kvĂ€ll dör Samantha i en bilolycka. Varje dag tvingas hon Ă„teruppleva sin dödsdag. Sakta börjar hon inse att hennes liv inte var sĂ„ perfekt som hon trodde och hon bestĂ€mmer sig för att försöka stĂ€lla saker till rĂ€tta. 

Det första jag tĂ€nkte efter att hon dött var: Ska jag behöva lĂ€sa om den hĂ€r fredagen om och om igen i över fyrahundra sidor? Första intrycket Ă€r att detta bara Ă€r en vanlig fredag. Det var pĂ„ grund av detta som jag blev sĂ„ himla imponerad, för Lauren Oliver lyckas verkligen fĂ„ det att fungera. SmĂ„ detaljer man knappt mĂ€rker i början kan komma att spela en jĂ€ttestor roll senare i berĂ€ttelsen. Man förstĂ„r pĂ„ hur mĂ„nga sĂ€tt en dag kan se ut beroende pĂ„ ens handlingar och hĂ€r Ă€ven avgöra hela ens öde. Jag Ă€r ocksĂ„ fascinerad över hur Lauren Oliver lagt upp handlingen och fĂ„r den att bli spĂ€nnande, trots att det egentligen Ă€r samma dag som Ă„terupprepas.Skrivet av Elin Kategorier: 14-14+KĂ€rlekSorgligtVĂ€nskap

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇