Bokrecensioner: En riktigt bra, klassisk, fantasybok

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

SjuttonÄriga Julia Sandström vann Bonnier Carlsens EragontÀvling 2006. PÄ ödets vingar Àr hennes debut-bok och en riktigt bra sÄdan.NyckelvÀktare Àr de som skyddar nycklarna som gÄr till en mörk port. Bakom den mörka porten lever onda krafter som bara vÀntar pÄ att fÄ slÀpas fria. Runt om i vÀrlden lever nyckelvÀktarna fördolda, men nÀr en okÀnd sammansvÀrjning börjar leta efter dem blir en grupp karíter utsÀnda för att varna dem. En av Kariterna Àr Shanzoc.
Men Shanzoc och hans grupp blir anfallna, Shanzoc faller och nĂ€r han vaknar upp befinner han sig pĂ„ en fiskebĂ„t. Är han den ende som överlevt?
Ett Àventyr börjar inte bara för Shanzoc utan Àven för syskonen Comíl och Liva som dras in i kampen mellan gott och ont och i kampen att förhindra den mörka porten att öppnas och all ondska ta över vÀrlden.Riktigt bra alltsÄ. Klassiska fantasy berÀttelser Àr det sÀllan man fÄr chansen att lÀsa. MÄnga fantasyböcker ska hela tiden sticka ut frÄn varandra och bli sÄ överdrivna att det inte Àr roligt att lÀsa. PÄ ödets vingar innerhÄller lagom av alla ingredienser en fantasybok mÄste ha. Plus det extra, bra sprÄk och spÀnnande redan frÄn de första sidorna.
Julia Sandströms Älder gör en bara mer imponerad nÀr man lÀser boken, sjutton. MÄnga medelÄlders skulle inte fixa det bÀttre.
PĂ„ ödets vingar Ă€r första delen i serien nyckelvĂ€ktarna. Andra delen har redan kommit ut, sĂ„ lĂ„ngt vingarna bĂ€r, och trede delen tror jag hĂ„ller pĂ„ att skrivas.
Helt underbar, jag Ă€r nog inte ensam om att tycka det.Skrivet av Elin Kategorier: 14-14+Elins FavoriterFantasyKrigSpĂ€nningSvekÄventyr

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇